• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
impressionistus - напреднал
Здравейте,
от известно време,горелката дава "ерор"....проблемът е следния:използвах пелети 6мм и 8мм смесени/слънчоглед/ и се е образувал налеп в тръбата преди горивната камера,според дистрибутора това е проблема.Каза ми да спра сутринта горелката,да напръскам спрей против ръжда и след час да се опитам да изчистя налепа.
Това съм го правил няколко пъти и горелката тръгва,работи добре,но явно не мога да го изчистя хубааво...Ако някой има опит да пише,приемам съвети всякакви....
-дали да не купя 20 чувала дървесни ?
ПП-идва няколко пъти /дистрибутора/ променя настройки,не знаел че слагам и 8мм.,вчера направи настройки за 6мм,но тази сутрин горелката спряла,защото тръбата ,която избутва пелети към горивната камера задръстена....почистих и всичко тръгна,но докога ?
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами пробвай с 10мм :-D . Има специална тема за Грейко, има писано за подобни проблеми и е най-добре да пишеш там, за да е всичко на едно място. Проблемът не е толкова, че пелетите са от слънчоглед, с дървесни пак може да стане. Вероятно горелката ти идва голяма и работи на първа мощност, често влиза в суспенд - така ли е? Ако е тъй - трябва поне веднъж седмично да чистиш от нагар там в дъното на горивната камера, където се показва шнека. Пък ако се запушва тръбата на големия шнек, значи пелетите са неподходящи, може би много дълги. Аз горя само слънчоглед 8мм, но са къси и не запушват, а иначе отоплявам 250м2 с 20кВт горелка, работи основно на 3-та мощност и не прави нагар
Котел "Виадрус " 17кв.,пелетна горелка Грейко 20кв.,не е голяма и си минава всичките етапи на програмата...Писах отделно,защото чак не знам вече с какво да чистя тази тръба:пробвах с шкурка,внимателно търках с тънък нож...сега,като изстине ще напръскам със спрей за ръжда и отново с шкурка,налепът е минимале,дали това е причината ?
damyaniq - специалист
Здравейте! Проверете дали моторчето на малкия шнек работи правилно. Може от там да идва грешката. Ако на моменти спира, тръбата се напълва и дава пелет жам Когато е спряла с грешка махни гъвкавия маркуч и виж докъде е пълно с пелети Мисля че може това да е причината :?:
... от 01.01.2016г. всеки божи ден правя разни "неща" :
-научих се идеално да почиствам при "пелет джем"
-сега съм заредил само русенски 6мм.
-преди малко почистих тръбата с шкурка/приспособих дрелката за това
ПП-дали ще тръгнат,ако пак се задръсти тръбата ?
-ще купя няколко чувала дървесни,дали ще е различно
Evgeniy - майстор
Пелет Джем ли дава? Пред кой шнек е кръстчето?
alex_serviz - специалист
Колеги, не отваряйте нови теми за едно и също нещо!
Как да се ориентира човек, който за пръв път влиза във форума от коя тема да чете? :?
Ако му се чете, де! Щото повечето директно си задават въпроса без да си направят труда да прочетат предишни мнения. Вярно е, че има и много плява, но е безсмислено на всеки новопостъпил въпрос да се отделя място ( след като е писано преди ).
Предлагам тази тема да се пренесе там, където и е мястото!
Темата я чета,но ми направи впечатление,че наистина много хора задават въпроси и понякога се получава "разводняване",но съм съгласен с модератора,моля темата да бъде преместена .
joro39 - специалист
impressionistus написа:
Здравейте,
от известно време,горелката дава "ерор"....проблемът е следния:използвах пелети 6мм и 8мм смесени/слънчоглед/ и се е образувал налеп в тръбата преди горивната камера,според дистрибутора това е проблема.Каза ми да спра сутринта горелката,да напръскам спрей против ръжда и след час да се опитам да изчистя налепа.
Това съм го правил няколко пъти и горелката тръгва,работи добре,но явно не мога да го изчистя хубааво...Ако някой има опит да пише,приемам съвети всякакви....
-дали да не купя 20 чувала дървесни ?
ПП-идва няколко пъти /дистрибутора/ променя настройки,не знаел че слагам и 8мм.,вчера направи настройки за 6мм,но тази сутрин горелката спряла,защото тръбата ,която избутва пелети към горивната камера задръстена....почистих и всичко тръгна,но докога ?
вземи си почисти двата датчика в тръбата.
Victor333 - помощник
Прикачен файл:
11221122.PNG
11221122.PNG (170.51 KиБ) Видяна 3409 пъти
nqkoi moje li da mi kaje kak da izchistq tozi X
ne darpa peleti ot bunkera ,a predi tova izpisa greshka E - prepalvane ( otsranih greshkata ,no X si ostana)
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: