Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Petar_6666 - помощник
Здравейте, живея на втория етаж в панелен апартамент и се отоплявам на твърдо горива(камина с водна риза) .  Апартамента има два комина, един в кухнята и един в дневната , аз ползвам този в кухнята .  Всички над мен се отопляват на ток и само аз използвам комина.
Проблема е там че от време на време пропушва в съседите на 4 етаж , като казват че пушело и през отдушника в банята :? .
Аз съм направил това което се иска от мен, комина е почистен от коминочистачи от долу нагоре през розетката , както и с топуз ,горя само дърва . Също знам че съседите от последния (6 етаж) са включили аспиратор в комина . И същият този съсед ми каза че е направил всичко необходимо за да не се връща пушека от камината ми. Къде може да е проблема и как да го реша ? :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
Проблемът е изцяло в тебе, защото ползваш отдушника за комин. Това в кухнята е за включване на аспиратори, а не на комини на печки! Коминът е в хола, не се прави на ощипана госпожичка, че не разбираш!
Petar_6666 - помощник
Преди да сложа камината преди 16 години , съм питал специалисти които казаха че е комин ! А аспирацията се извежда навън ... Всички освен хората от 6 етаж са извели аспираторите навън.
krasi92 - майстор
Сигурно проблема е в гадовете от шестия дето не искат да си изведат техния аспиратор като другите. Сложи удължение на комина над покрива и на него сложи вентилатор.

Тема "Пушек при съседите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: