• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Duke_BG - специалист
ето и проблема : направих си система с водна риза с камина прити смк в10 но имам голям проблем
камината ори добре но в един момент като реши да връща връща зверски
сложих "шапка" на комина ( от онези "Н" образните - пак същото е
аз съм на 3 ти етаж а на 1 вия има аспиратор вързан на комина но не е от него - проверено е
комина като погледна в розетката се вижда небето - т.е. не е запушен

дайте наякакви идеи как да се справя с проблема

п.с. не знам дали си внушавам но когато имах такъв проблем днес и излязох на задната тераса там миришеше също на дим...

ще ви бъда благодарен за всякакви идеи, терории или опит
todor_velikov - специалист
пробва ли да удължиш комина напр с един кюнец?
Duke_BG - специалист
ами ти това остана да пробвам но кюнеца с който ще го удължа ще го увия с минерална вата и ще я стегна с лента за бандажиране на тръби (като дебел ско4 е ) иначе ще се получи прекаленно рязко охлаждане на газовете и може да стане по-лошо. "шапката" пак ще я сложа на края на тръбата
Duke_BG - специалист
да това го четох Н пъти
наистина ми остана само удължаването като вариант
Palawnik - специалист
Май трябва удължаване. Само като идея вместо кюнец защо не потърсиш етернитови тръби или тези глинените за мръсна вода. Или да ползваш от кухите бетонни блокчета. Това с изолацията нещо не ми се нрави като идея. Притеснявам се от ветровете да не се разлепи или нещо от този сорт. Съгласен с теб, че трябва да се избегне конденза.
Duke_BG - специалист
няма да се разлепи гарантирано е - такъв бандаж слагат на метални тръби преди да ги заровят :)
crez - майстор
Използвай за връх на комина "въртяща шапка"Ето тук на станица 8:
http://kaminicenter.com/Aksesoari8.htm[url][/url]
крум - специалист
Съседите бяха сложили такава миналата година.
Махнаха я.
Причината беше, че събирала много сажди. И започвала зверски да скърца... При което вибрациите се предавали по целия комин.
crez - майстор
крум написа:
Съседите бяха сложили такава миналата година.
Махнаха я.
Причината беше, че събирала много сажди. И започвала зверски да скърца... При което вибрациите се предавали по целия комин.
Всичко има нужда от подръжка. Преди началото на всеки отоплитилен сезон я свалям, чиста я сменям греста в двата лагера и така вече 5 години. Много съм доволин, комина ми е доста под билото и като духа вятър направо набиваше пушека обратно,а сега като духа върти я здраво и увеличава тягата.
  • 1
  • 2

Тема "помощ ?? комина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: