Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте!
Нов съм във форума и отоплението на пелети!
Предстои ми да премина от дърва на пелети за отоплението на двуетажна къща с обща площ на етажите 140/150 кв.
Нямам външна изолация, по етапно правя вътрешна със вата и гипсокартон, 90% от дограмата е сменена, имам 2бр бойлери по 80 л и две лири в баните по етажите.
Не знам дали избора ми е правилен но съм се спрял на камините Алфа Плам.
Въпроса ми е каква да бъде камината по отношение на мощност достатъчна за отоплението?
Благодаря предварително за съветите!
kalin72 - майстор
В кой район на България е къщата? Камините горят само качествени дървесни пелети, докато някои горелки за котли горят и по-евтините слънчогледови-с цената на повее пепел и по-честото почистване. За къща, ако имаш място извън обитаемата площ, котел с горелка.
speka_rs - майстор
Преминаването на пелети трябва да си направиш сметката за между 3-5 т пелети на отоплителен сезон. С тези цени на пелетите по смятай, какво означава това. Това го казвам като човек търсещ си пелети в Русе в момента и където уж има по-ниски цени казват, че нямат налични пелети, а където има цените почват от 650 лв. Просто пелетите бих ги препоръчал за добре изолирани къщи, където разхода е малък и се търси постояна температура и комфорт.

Позната ми е камината и контролера на Грейко, според мен 16 кВт ще ти върши работа.

Тема "Моля за съвет!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: