Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Daniel356 - помощник
Тече ми едната тапа на нов алуминиев радиатор, там където има и обезвъздушаване. С кой номер гаечен ключ се развива самата тапа? Тече между нея и радиатора, а не при по-малкия диаметър на обезвъздушителя.
Не успях да я развъртя с един водопроводен ключ и нараних боята, иска ми се да го развия с гаечен ключ, така че да не превърта и дере. С ролетка е около 30мм, но не мога да го премеря точно. Някой снае ли кой номер трябва да е ключа?
пон ное 21, 2022 12:08 pmDaniel356 написа:
Тече ми едната тапа на нов алуминиев радиатор, там където има и обезвъздушаване. С кой номер гаечен ключ се развива самата тапа? Тече между нея и радиатора, а не при по-малкия диаметър на обезвъздушителя.
Не успях да я развъртя с един водопроводен ключ и нараних боята, иска ми се да го развия с гаечен ключ, така че да не превърта и дере. С ролетка е около 30мм, но не мога да го премеря точно. Някой снае ли кой номер трябва да е ключа?
Не зная № на ключа, но знам, че са лява и дясна резба, защото съм по силен, отколкото умен- спуках глидер, понеже при мен не може да не може.

Сега премерих с шублер- 320мм. Това са 32см, което трябва да е ключ № 32.
Като погледнеш радиатора, тапите в дясно са с лява резба. Левите трябва да са с десна, хаха.
Не съм отвъртал лява, че ключът ми е по далеко от шублера. Дясната ми беше леко хлабава- баш на границата ми е, че до 32 ги отвъртам на дясна ръка.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон ное 21, 2022 1:12 pm, променено общо 1 път.
Daniel356 - помощник
пон ное 21, 2022 1:05 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон ное 21, 2022 12:08 pmDaniel356 написа:
Не зная № на ключа, но знам, че са лява и дясна резба, защото съм по силен, отколкото умен- спуках глидер, понеже при мен не може да не може.

Сега премерих с шублер- 320мм. Това са 32см, което трябва да е ключ № 32.
Като погледнеш радиатора, тапите в дясно са с лява резба. Левите трябва да са с десна, хаха.
Не съм отвъртал, че ключът ми е по далеко от шублера.
Много благодаря :supz:

Тема "Тапа на алуминиев радиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: