• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, от известно време имам проблем с комина на къщата и търся варианти как да се справя, след почистване има няма месец и отново бива запушван с клони и всякакви боклуци които явно птиците носят. Коминът в момента е с поставена хоризонтална едра решетка, без шапка, дали ще помогне да сменя решетката с по ситна или единственото решение е да се монтира шапка със странична мрежa? Коминът е доста широк и не знам дали се предлагат такъв тип шапки така че всякакви идеи и варианти биха били полезни.
chapara - майстор
Намират се глинени шапки при грънчари. На бившата си вила бях монтирал такива.пък и някой грънчар може да ти изработи, нещо красиво и елегантно.
Днес печелиш приза "Арт съвет".
MamaMy - майстор
Един конус от рабица решава кардинално проблема. Има и фабрични накрайници за комини. Има и други видове шапки.
съб дек 24, 2022 8:35 pmMamaMy написа:
...Има и ...
...други начини за ползването му- като инкубатор, например.
MamaMy - майстор
Трифунов, когато говориш с мен ще мълчиш. И първият път няма значение. После кафявото отзад :lol:
съб дек 24, 2022 8:55 pmMamaMy написа:
Трифунов, когато говориш с мен ще мълчиш. И първият път няма значение. После кафявото отзад :lol:
Слуш'м, др.....!
MamaMy - майстор
съб дек 24, 2022 9:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
Слуш'м, др.....!
от запаса. И конуса е с острото на горе. :)
съб дек 24, 2022 9:12 pmMamaMy написа:
съб дек 24, 2022 9:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
Слуш'м, др.....!
от запаса. И конуса е с острото на горе. :)
Тъй верно, ...нагоре.
chapara - майстор
съб дек 24, 2022 3:39 pmТрифон П.Трифонов написа:
Днес печелиш приза "Арт съвет".
Арт, ама ако си представиш ква красота е, е сигурно си представяш де. А и цилиндрична глинена шапка с тесни орнаменти отговаряща на сечението на комина отстрани всякакви подветряния😎
Виждал съм в Сф на бул.,,Мадрид"" такива арт шапки с монтирани едрички грабливи птици😲
  • 1
  • 2

Тема "Често запушване на комин на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: