Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Mafffff - напреднал
Привет 4 години ползвам иглолистни пелети и всичко беше наред . Този сезон взех широколистни и драмата започна ... на 1 чувал и пепелника на камината се пълни с шлака ... Какви ли не настройки не променях . Вдигнах въздуха, настройвах и най-доброто до което стигнах е 2 чувала и пълен пепелник с шлака ... може ли за акъл . Благодаря предварително!!!!
Мисля, че няма спасение. То, както си установил, е от пелетите. Освен да ги продадеш, изхвърлиш...
Аз бих си ги изгорил, на твое място. Ставаш малко повече огняр- сутрин и вечер почистване.
Колко е тя, зимата!
Чираче - майстор
Пелетите имат много пясък, и се получава шлака. Така правят някои производители заради далаверата с теглото.
silent - майстор
Не е проблема във вида дървесина....а в качеството на пелетите....втора година горя според мен премиум широколистни....преди това горях премиум иглолистни....миналия сезон горих от двата вида даже с едни и същи настройки и реална разлика за мен няма....тази година бяха на почти една и съща цена ...иглолистните по скъпи с 20-30лв ....взех широколистни заради това че са по компактни и повече събирам пелетарника...с две думи гледай какво купуваш....и аз си мислех че става с кви да е докато една година се набих с 5 чувала боклучави пелети....тогава си дадох сметка че няколко тона калпави пелети могат да ти е.... цялата рода без изключение...кат се намъчиш тая година с тия догодина ще си по внимателен...
пон дек 26, 2022 6:38 pmsilent написа:
...миналия сезон горих от двата вида даже с едни и същи настройки и реална разлика за мен няма...
...взех широколистни заради това че са по компактни и повече събирам пелетарника...с две думи ...
...останалото е за полюциър, а тези две......два откъса от.....написаното нещо, са леко несъвместими. Нищо, че не виждаш разликата. Щом си доволен, това е най важното. Качеството струва повече, но спестява много.
Благодаря за спестените многоточия, в цитата!
silent - майстор
Знам разликата...знам и защо са по компактни ти да видиш...знам и за еднаквите настрйки ....ма печката не ми постижението на живота и нещото което го осмисля... та да слухтя чертая графики...правя анализи и посягам към въжето квсеки път когато100те грама преразход станат кило или две....специално по твое желание засилвам точките...................
пон дек 26, 2022 9:04 pmsilent написа:
...................
Стоя, та гледам и това вече е друго нещо. Сега зАсли главните букви, запетайките и единичните точки! Още мъъъъничко пунктоация ти липсва, дикцията е отлична.
Не е до стотя грама, сънароднико сърдит. От сега още, някой ще реши, че всичко гори по еднакъв начин. Един голям кюмюр не гори като два-три по малки.
Кога ми натовариха горелката у багажника, ми бяха препоръчани чамови пелети, като за начало.
Започнах с 15чаш..........................чувала от Украйна. После превъртях 5-6 широколистни и открих слънчогледа. Шлаката я минах за 2 учебни дни, с "компактните".
Самоук- слухар настройчик съм. Теорията беше до пътната порта на инсталатора.
Някого да съм питал, да съм се оплакал или искал настройки?!!
Mafffff - напреднал
Благодаря на всички за безполезните коментари . ВЕСЕЛА КОЛЕДА !!!
В първите две мнения, след твоето, е правилният коментар. Макар да не ти харесва, би могъл да ти е полезен, ако имаш сърце да приемеш истината. В противен случай, честита Коледа!
djogobg - специалист
И аз се нахендрих миналия сезон с пелети, които правеха много шлака. В моя случай бяха иглолистни, ама, както обясниха другите - проблемът е в пясъка, а не в типа дърво.
Проблемът си го разреших - горелката ми се оказа, че има дупка и ел. изводи за магнитен клапан. Направих си компресорна инсталация с един слуаен компресор, който вдига 5-6 атмосфери и един разширителен съд от 20-ина литра. Сега, когато горелката гаси, отваря клапанът и продухва "паничката" си. Компресорът е шумничък, та съм го настроил да пълни в 9:00 и в 21:00. Открих, че две продухвания на ден са достатъчни.

Тема "Драма с широколистни пелети -ПОМОООООЩ !!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: