Моля някои който ползва юпс на техногама да изкаже мнение дали е доволен 200 вата ще е достатъчно има 1 помпа и управлението на котела, ще зарежда ли 80 А акумулатор и синусойдата наистина ли е чиста защото помпата е от по новите благодаря на отзовалите се може препоръка и за друга марка.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ismail_123
- напреднал
22 мнения в "юпс за котел на твърдо гориво"
Трифон П.Трифонов
- майстор
Синусоидата е истинска и да, ще зарежда 80Ач акумулатор, макар функцията на ЮПСа да е по скоро резервно захранване, а не зареждачка.
Преди време направих запитване, относно ампеража на зареждачката, като с неохота ми бе споделено някакво число. Наистина, това няма практическо значение, освен ако тока не спира и тръгва през равни интервали от време.
То тогава няма да се ползва ЮПС.
Общо взето, търси се надежност. С известни леки отклонения, болшинството работят по сходен начин.
Най яката зареждачка, която наблюдавам последно време, е алтернаторът на съвременен автомобил. Японски.
Преди време направих запитване, относно ампеража на зареждачката, като с неохота ми бе споделено някакво число. Наистина, това няма практическо значение, освен ако тока не спира и тръгва през равни интервали от време.
Общо взето, търси се надежност. С известни леки отклонения, болшинството работят по сходен начин.
Най яката зареждачка, която наблюдавам последно време, е алтернаторът на съвременен автомобил. Японски.
kyxap
- специалист
От няколко години използвам такъв:
https://powerwalker.com/product/10120079/
Свързал съм му отвън 60 Ah автомобилен акумулатор. Абсолютно тих при работа, чиста синусоида, помпите не бръмчат, работят по същия начин, както и на мрежово захранване. Последно тази зима се случи повреда, 3 часа издържа, захранвайки две помпи и вентилатор и имаше още половин акумулатор, според неговия индикатор. Цената му беше разумна.
Свързал съм му отвън 60 Ah автомобилен акумулатор. Абсолютно тих при работа, чиста синусоида, помпите не бръмчат, работят по същия начин, както и на мрежово захранване. Последно тази зима се случи повреда, 3 часа издържа, захранвайки две помпи и вентилатор и имаше още половин акумулатор, според неговия индикатор. Цената му беше разумна.
ismail_123
- напреднал
нед фев 12, 2023 9:10 pmТрифон П.Трифонов написа: Синусоидата е истинска и да, ще зарежда 80Ач акумулатор, макар функцията на ЮПСа да е по скоро резервно захранване, а не зареждачка.По принцип тези с външен акумулатор който са трябва да могат да зареждат предписания акумулатор макар и по бавно скоро време имаше един на голдън фаир жълт 850ва но го продадоха бързо иначе тези май по бързо зареждат по принцип не ми спира тока често но ако не може да зареди акумулатора ще умре бързо така си мисля
ismail_123
- напреднал
пон фев 13, 2023 8:27 amkyxap написа: От няколко години използвам такъв:Тези не са ли за компютър и аз искам да е с външен акумулатор за повече автономност
Трифон П.Трифонов
- майстор
пон фев 13, 2023 5:57 pmismail_123 написа:Няма умрял акумулатор от бавно зареждане, стига да не продължава по дълго от денонощие и то единствено, щото може да породи леко неудобство. В ЮПС приложения, това мисля не е така.
По принцип тези с външен акумулатор който са трябва да могат да зареждат предписания акумулатор макар и по бавно скоро време имаше един на голдън фаир жълт 850ва но го продадоха бързо иначе тези май по бързо зареждат по принцип не ми спира тока често но ако не може да зареди акумулатора ще умре бързо така си мисля
По скоро, акумулаторите в ЮПСите умират от тъп алгоритъм на зареждане. Всъщност, от пъддържащ заряд. Затова моите ги разкършвам поне през месец.
ismail_123
- напреднал
пон фев 13, 2023 6:28 pmТрифон П.Трифонов написа:В смисъл оставяш ги да се разредят 1 път в месеца и горе долу по малките юпс зареждат с 1 ампер това не е бързо но за 20 30 часа мисля ще зарежда акумулаторапон фев 13, 2023 5:57 pmismail_123 написа:Няма умрял акумулатор от бавно зареждане, стига да не продължава по дълго от денонощие и то единствено, щото може да породи леко неудобство. В ЮПС приложения, това мисля не е така.
По принцип тези с външен акумулатор който са трябва да могат да зареждат предписания акумулатор макар и по бавно скоро време имаше един на голдън фаир жълт 850ва но го продадоха бързо иначе тези май по бързо зареждат по принцип не ми спира тока често но ако не може да зареди акумулатора ще умре бързо така си мисля
По скоро, акумулаторите в ЮПСите умират от тъп алгоритъм на зареждане. Всъщност, от пъддържащ заряд. Затова моите ги разкършвам поне през месец.
Трифон П.Трифонов
- майстор
пон фев 13, 2023 6:37 pmismail_123 написа: В смисъл оставяш ги да се разредят 1 път в месеца и горе долу по малките юпс зареждат с 1 ампер това не е бързо но за 20 30 часа мисля ще зарежда акумулатора"В смисъл", недей да се тормозиш!
Тема "юпс за котел на твърдо гориво" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература