• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
motobikebg - специалист
Със Спадане на температурите Успешни можете да подпомогнете Слънчевия си колектор с газов бойлер на Пропан - бутан , За целта свързвате проточения газов бойлер последователно след слънчевия си колектор и когато температура от буферния съд спадне под 30 градуса , бойлера се включва автоматично чрез температурен датчик ! Така ще имате почти безплатна топла вода . За баня , кухня , за пералня , за съдомиялна и др. Ако имате интерес за повече инфо пишете !
LazarGanev - "Велик майстор"
За вицове си има отделна тема :cool:
motobikebg - специалист
Ако никога не се те виждали Такова Чудо , газов бойлер , с радост ще Ви покажа !
На гинеколог ли ще се сваляш, моме?!
Объркала си концепцията, сякаш- каруцата пред магарето туряш.
MamaMy - майстор
Ей лошави хора сте. Не оставяте чиляко да си продава газовите бойлери. Той тук не е пробвал много пъти. Няма и 10 :lol:
шоп - майстор
вт окт 10, 2023 7:11 pmMamaMy написа:
Ей лошави хора сте. Не оставяте чиляко да си продава газовите бойлери. Той тук не е пробвал много пъти. Няма и 10 :lol:

Даааа, много сме лоши :-D
Ама тук не му е мястото да продава къмпинг бойлерчета, които са за ВЪНШЕН монтаж.
Да си ги продава на други места и да пише, че са за каравани и палатки. Тук сме си "свои" и ще е грехота да утрепе някой :x
brum - майстор
Луд умора няма е приказката.

И като сме на темата за къмпингараските бойлер - на моя му стана нещо. Пламъка в единият край стана жълт и пуши в черно. Жълтият пламък е само на няколко последователни дюзи дето вадят газта (дупки в тръба са, не знам до колко дюзи са). На другите места пламъкът си е нормалният син на цвят. Запушване по тръбата дето върви газта ли да търся? И някакви идеи как да го отпуша ако е такова?
MamaMy - майстор
Запушване. Намери си жило за велосипед. Разплети си една телчица и си я прибери. Препоръчвам на всички ползващи газови уреди да си монтират на тръбите филтър за газов инжекцион. Повярвайте ми ще ви спести много главоболия в неподходящ момент. Аз се видях в чудо с италианския газов бойлер. Много фини клапанчета или прекалено мръсна газ, но за първите няколко седмици го разглобявах 5 пъти поне. Ядосах се и купих 6 филтъра. Наслагах на двата бойлера, на трите котлона и на газовата печка. От тогава не съм чистил дюза.

Изображение
вт окт 10, 2023 9:21 pmbrum написа:
...И някакви идеи как да го отпуша ако е такова?
Жълт пламък с черен пушек- непълно горене- недостатъчно кислород.
Възможните причини са- ограничение на входа, ако има регулировка и ограничение на изхода- влошена тяга, да се провери коминът.
brum - майстор
Бойлера е без комин и без никакво регулиране на възудха и комин. Еветина къмбингарска история като на автора на темата. Работи на открито като ходим по палатки. С една помпа на 12 волта вкарвам вода от язовира/реката, от другият край тече топла вода.

Подозирам, че сте прави за запушването. Ще разглабям и ще чистя. До тук е изкарал къде 5 години по палатки, та може и да му е дошло време за почистване. Ще помисля за филтър.

А запушването трява да е в основната тръба. Мисля че бяха 6 съседни дупки от които излиза жълт пламък, а от всичките останали (сигурно над 20) пламъкът е нормален и син. Ще ръчкам, ще псувам и така.
  • 1
  • 2

Тема "Подпомагане на слънчев колектор с Газов проточен Бойлер Пропан - Бутан" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: