Здравейте, предлагат ми изгодно акация и като гледам калоричността е като бук-а, та питам дали е подходяща за парно с пиролизен котел Атмос, ако не коя е най-добрата дървесина?

srusev написа:Абе котлето няма грешка и само на дърва гори без проблем, но подочух, че акацията бързо издухвала и не правила жар.Абсолютно вярно.Пробвал съм много пъти поради липса на други.Акацията няма нищо общо със
filmatoplo написа:Горях 1-2 зими габър -страшно калоричен , отначало си мислих че се прекарах с тия дърва като ми ги стовари камиона пред къщи , щото хем криви,хем завързаци -трудно се цепеха , но после печката почервеняваше .Аз си взех влагомер и замервам влажността на дървата, но дъба е с доста по-висока влажност от габъра за 1 година.Сега съм с дъб -мише и цер , топли горе долу само ако са сухи
RoseRed написа:Доста стара темичка, но реших да не правя нова като вече съществува тази. Един bump не прави нищо лошо.Цера не е хубаво дърво бягай надалеч. Ако имаш възможност си вземи габър.
Какво ще кажете за цер-а? Тази зима само с такава дървесина се отоплявам и не оставам много доволен. И други комшии са ми казвали, че дървесината на този вид дъб се различава от тази на другите (обикновен, горун, благун). Вие какви наблюдения имате и какви са впечатленията?
Прикачен файл
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: