Най - вълнуващия въпрос зимно време.
marind84 - помощник
Здравейте. Имам отопление на двуетажна къща от печка с водна ( водната риза е допълнително поставена). Печката е сложена на първи етаж на който няма радиатори. Радиаторите за отопление са на втория етаж а отворен разширителен съд има на третия етаж който не е отопляем, това е таванско помещение. Отоплението работи и без помощта на помпа но има такава свързана към електрическата мрежа с Термо датчик нагласен на висока температура. Въпроса ми е дали мога да добавя прелетна камина с водна риза към тази система като условието е да бъде тази камина на втория етаж където са и радиаторите и ще могат ли да работят заедно. Целта е повече мощност защото недостига и нощно отопление без нужда от ставане и зареждане на печката. И това само за Събота и Неделя и по празниците
ivanovbg - майстор
пон окт 14, 2024 12:26 ammarind84 написа:
Здравейте. Имам отопление на двуетажна къща от печка с водна ( водната риза е допълнително поставена). Печката е сложена на първи етаж на който няма радиатори. Радиаторите за отопление са на втория етаж а отворен разширителен съд има на третия етаж който не е отопляем, това е таванско помещение. Отоплението работи и без помощта на помпа но има такава свързана към електрическата мрежа с Термо датчик нагласен на висока температура. Въпроса ми е дали мога да добавя прелетна камина с водна риза към тази система като условието е да бъде тази камина на втория етаж където са и радиаторите и ще могат ли да работят заедно. Целта е повече мощност защото недостига и нощно отопление без нужда от ставане и зареждане на печката. И това само за Събота и Неделя и по празниците
Предполагам имаш в предвид пелетна камина. Ако е така - става. Връзва се последователно на съществуващата и сложността е в алгоритъма на работа и настройката на пелетната камина. При мен е реализирано на ток и пелети последователно. Тока се взима от слънчеви панели и подпомага отоплението през деня. Всичко съм монтирал и тествал, но още не съм сложил панелите :-D

Задължително монтиране на камините на различни комини!
LazarGanev - "Велик майстор"
Иванов, престани да пишеш глупости в раздел Отопление! Престани да сереш на метеното, ако мога да цитирам любимия ти подпис!
Няма да спре.
Изображение

Никъде не видях последователно свързване.
https://bogemia.com.ua/ru/atmos/ustanov ... atmos.html
ivanovbg - майстор
Лазаре, ти си прост монтажник. Нищо иновативно не можеш да си представиш. Монтирай си фабричните системи и си трай.

Колега marind84, ако искаш да го направиш, пиши на лични да ти обясня. Няма смисъл да им отварям очите на някои.

Трифоне, и все пак земята се върти.
пон окт 14, 2024 9:54 amivanovbg написа:
....
Трифоне, и все пак земята се върти.
Върти се и каквото е направено по отношение на този вид отопление, вече е .............направено.
Това са едни от най добрите.
Твоята дедалщина и тричковщина са друга бира, за у дома.
Три източника имам обединени в една инсталация. Трите са успоредно свързани.
Никога не бих си позволил куца система.
Това, че Лазар бил прост монтажник.........
Далеч си от истината. Още си на ниво кълчища и чешмеджийство.
ivanovbg - майстор
Не ми се спори с неуки хора. Нека е твоето.
Хахааа, ума ли си загуби бре.
Толкова сложна система, която в по голямата си част съм направил сам, в моята къща, не можеш дори да си я представиш.
Хидравликата е на 95% мое дело, изключая подвързването на ТП и кондензен котел. Инсталирани мощности над 50 киловата. Печката и пелетарника осигурени с антикондензни вентили, смесителен мотор вентил на отоплителния кръг с управление по външна температура............
Не ставай смешен, г-н Иванов!
ivanovbg - майстор
Може, не споря. Само ще уточня: Твоята система е свързано "или". Тоест или едното или другото. Но човека иска система - "и" , тоест и едното, и другото при нужда. Както аз съм реализирал моята.

Повече няма да ти пиша, ако имаш знания и можеш да мислиш ще схванеш разликата.
Като изключим електричеството, от тези
- пелетен котел
- печка с ВР
- кондензен котел
- ТП
- слънчеви колектори

Четири могат да работят заедно.
Ако се напънеш, при завършване на още едно вечерно, би могъл да разбереш в какви комбинации.
За сега си оставаш обикновен чешмеджия- аджамия. Можеш да тренираш с кълчищата, но не където не ти е работа.

Тема "Комбиниране на Печка с водна риза и прелетна камина с водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: