Здравейте. Имам отопление на двуетажна къща от печка с водна ( водната риза е допълнително поставена). Печката е сложена на първи етаж на който няма радиатори. Радиаторите за отопление са на втория етаж а отворен разширителен съд има на третия етаж който не е отопляем, това е таванско помещение. Отоплението работи и без помощта на помпа но има такава свързана към електрическата мрежа с Термо датчик нагласен на висока температура. Въпроса ми е дали мога да добавя прелетна камина с водна риза към тази система като условието е да бъде тази камина на втория етаж където са и радиаторите и ще могат ли да работят заедно. Целта е повече мощност защото недостига и нощно отопление без нужда от ставане и зареждане на печката. И това само за Събота и Неделя и по празниците
пон окт 14, 2024 12:26 ammarind84 написа: Здравейте. Имам отопление на двуетажна къща от печка с водна ( водната риза е допълнително поставена). Печката е сложена на първи етаж на който няма радиатори. Радиаторите за отопление са на втория етаж а отворен разширителен съд има на третия етаж който не е отопляем, това е таванско помещение. Отоплението работи и без помощта на помпа но има такава свързана към електрическата мрежа с Термо датчик нагласен на висока температура. Въпроса ми е дали мога да добавя прелетна камина с водна риза към тази система като условието е да бъде тази камина на втория етаж където са и радиаторите и ще могат ли да работят заедно. Целта е повече мощност защото недостига и нощно отопление без нужда от ставане и зареждане на печката. И това само за Събота и Неделя и по празницитеПредполагам имаш в предвид пелетна камина. Ако е така - става. Връзва се последователно на съществуващата и сложността е в алгоритъма на работа и настройката на пелетната камина. При мен е реализирано на ток и пелети последователно. Тока се взима от слънчеви панели и подпомага отоплението през деня. Всичко съм монтирал и тествал, но още не съм сложил панелите

Задължително монтиране на камините на различни комини!