Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте ,много нова съм в темите ,не знам трябваше ли да пусна нова тема или да пиша в друга. Обаче имам едно сериозно питане и бих се радвала ако някои може да ми отговори.
От скоро сме с пилетнта камина ,въобще не сме запознати с настройките ,а и човека които дойде да ни я настрои не съм сигурна вече колко той е запознат. Палим я вече за четвърти пети път ,но всеки път пуши от кюнците ,уж са сложени добре ,настройчикът каза че са идеални ,но всеки път пуши по малко при запалване. Всъщност това не е проблема ,а това че вече за втори трети път се случва при запалване да гърми ,и то гърми силно ,отзад където кюнците се свързват с камината ,даже на два пъти изхвръкна една запушалка отзад на кюнеца и опуши страшно много навсякъде излизат даже искри. Настройчикът каза че може да е от пилетите ако имало повече пепел в тях. За да не пуши и гърми установихме че трябва да се чисти постоянно ,но и това не е вариант ,защото като стигне определени градуси и тя сама спора и после се включва ,но сега на третото спиране и запалване за вечерта пак го прави. Камината е Екоспар. Съжалявам ако не съм обяснила много добре ,но и аз не съм много наясно кое какво е. Благодаря ако някои отговори.
Кажете на "настройчика" да намали дозата за запалване!
Случва се и със стари пелети и такива с повече прах, но при всички случаи е свързано с трудно запалване, преди което се отделя много дим.
ivanovbg - майстор
Комина след кюнците също може да е тесен или отеснял от запушване. Колко му е височината?
yanko78 - специалист
Както споменаха в горния пост, може да е от пелетите. Имали сме същия проблем с по стари пелети. Като престоят, “поемат” влага и се получава това гърмене. Може да пробвате с 1-2 чувала други пелети и ако проблема изчезне, ще знаете причината. Ако продължава, тогава може да търсите другаде проблема.
нед окт 20, 2024 8:40 pmivanovbg написа:
Комина след кюнците също може да е тесен или отеснял от запушване. Колко му е височината?
Ще се появи грешка. Мисли малко!
ivanovbg - майстор
Не винаги. Аз говоря от опит.
Приятели си купиха година след мен същата камина като моята щот я харесаха как гори и разхода. Пелети също като моите. Настроиха им я и след два дни ми се обадиха за консултация. По същия начин пуфкаше и изпушваше при запалване доста силно. При мен такъв проблем няма. Видях настройките - 1 към едно с моите, само вентилатора беше увеличен. Никаква причина нямаше да не работи. Усъмних се в комина щот преди това бяха на дърва и живеят в 4 етажен блок на първия етаж. Комина в мазето има ревизия. Отворихме я - 30х30см и чист, небето се вижда отгоре. Входа редовно си го чистели. Сетих се че комините в блока са двойни. Техния се включва в главния един етаж нагоре. Една дълга бургия и се вързахме директно в главния. Е, печката запя друга песен, та се наложи да намаля вентилатора като моя.
Та така. Грешки не изписваше.
нед окт 20, 2024 11:21 pmivanovbg написа:
....Аз говоря от опит.
.......... Една дълга бургия и се вързахме директно в главния...........
Браво!
Другите да го.........да си го мислят!
Казват, лоша реклама нямало, ама след такова признание, като твоята не бих препоръчал.
ivanovbg - майстор
Та каква е разликата? Ти едва ли знаеш защо така се правят комините. Под тях няма никой така че не е проблем. Ти мислиш ли, че комшиите отгоре биха ги допуснали да им разбият стената за да си отпушат комина като хората и всичко да е " правилно"?

Мисли мако ей!
пон окт 21, 2024 12:00 amivanovbg написа:
Та каква е разликата? Ти едва ли знаеш защо така се правят комините. Под тях няма никой така че не е проблем. Ти мислиш ли, че комшиите отгоре биха ги допуснали да им разбият стената за да си отпушат комина като хората и всичко да е " правилно"?

Мисли мако ей!
Де ш' ги знам тес рабути уа?!
Съвсем случайно, при един от редките случаи когато се е налагало да наливам вода в горящ комин, изпълнението беше същото- абсолютна селска измислия на 1ви етаж. Блок на 8 етажа.
Самоделно парно на балкона и директно кюнците в основната тръба! Топлят и кухнята1
Горяща тапа от сажди на 5-6 етаж.
Шефа рече- "дай вода" и се почна.
Наливам, а долу не избива. Тон и половина (1.5t), "друже"!
Това продължи доста време, щото сме училе и "етика на пожарогасенето", хаха. По малко поразии , разбираш ли, ако въобще стига до........
Накрая все пак горащото нещо от сажди се предаде. Освен че изгасна, се и свлече с повечето от водата в кухнята на първия етаж. Можеш ли да измислиш защо не в мазето, а именно през новопробитата дупка, Саше?! Жалкото беше, че пострадаха и други апартаменти, а комина се ползваше само от този на първи етаж.
Когато слядох от покрива, изобщо не погледнах какво е положението в апартамента на злополучния "майстор".
Ти мисли, Ей! Мисли колкото си способен!
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз отдавна апелирам Иванов да не пише и да се излага в темите за Отопление, но няма как да му се забрани. Нека поне четящите да имат предвид, че писаното от него са само глупости и да не му се връзват. Какво да го правиш - пише му се, сърбят го ръцете, а и клиенти като няма в сервиза е пълна скука, разбирам го

Тема "Пилетнта камина гърми" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: