Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте. Тръгнахме да си купуваме камина с фурна. Жената иска да е Прити, понеже уж били реномирани, а аз искам да е Купро, понеже са с 250 лв по- евтини. Едната я намерих за 380 лв., а другата е 630 лв. Прити са от Горна Оряховица, а Купро ги правят в завод Емайл Шумен. И двете изглеждат еднакво, тежат еднакво и КПД-то им го дават еднакво. Някой може ли да сподели мнение по въпроса. Ако Притито е по-добро, ще купя него, но не виждам на пръв поглед с какво е по-добро. Благодаря!

https://praktis.bg/kamina-s-furna-prity-fm-12kw

https://www.masterhaus.bg/bg/product/18 ... kupro-luks

Прикачен файл

0703060015-kamina-na-dyrva-nova_552x552_pad_478b24840a.jpg
а
0703060015-kamina-na-dyrva-nova_552x552_pad_478b24840a.jpg (17.29 KиБ) Видяна 886 пъти
пон ное 04, 2024 4:13 pmБако_Патъра_нов написа:
Поста "с жената" си беше БАШ нормален ама отговори йок. Затуй реших пак да обърна на стария патър, поне да пада веселба. Сега чакам и Чапай люто да изригне, само да се върне от казана.
Защо мислиш няма отговори?!
Айде малко да помогна, макар косвено. Не че нямам мнение, но не заслужаваш, след всичките мнения с безбройните си профили.
Сякаш имаше някакви невероятни успехи с модерното отопление- ТП?! Защо реши да минаваш на печка?! Имаш и котел на твърдо гориво, нали? Банката сякаш е врътнала кранчето.
Мама едно време ми рече- Сине, назад не се връщай!
Печката е за лятната кухня. Да се събираме пийняците, да печем джолани, и да пушим цигари на топло. А термопомпата я имам отпреди да се регистрирам в този форум и съм доволен. В крайна сметка вземахме Прити, понеже ѝ дават клас А енегийна ефективност, а на Купро клас Д. Нямам представа защо, изглеждат еднакво. Аз проблеми в този форум с никого освен с бабока и чапай не съм имал, и отчасти с теб, по-скоро заради твоята солидарност към тях. Няма проблеми, всеки сам си преценя. Затова и писах по-рано тази сутрин на един нов, че няма смисъл да пита, тук сте 4-5 човека и цялата им помощ в този уж технически форум се свежда до: "ма що си купувате големи печки уа ора" и тем подобни махмурлийски бисери.
пон ное 04, 2024 4:35 pmБако_Патъра_нов написа:
Печката е за лятната кухня. Да се събираме пийняците, да печем джолани, и да пушим цигари на топло. А термопомпата я имам отпреди да се регистрирам в този форум и съм доволен. В крайна сметка вземахме Прити, понеже ѝ дават клас А енегийна ефективност, а на Купро клас Д. Нямам представа защо, изглеждат еднакво. Аз проблеми в този форум с никого освен с бабока и чапай не съм имал, и отчасти с теб, по-скоро заради твоята солидарност към тях. Няма проблеми, всеки сам си преценя. Затова и писах по-рано тази сутрин на един нов, че няма смисъл да пита, тук сте 4-5 човека и цялата им помощ в този уж технически форум се свежда до: "ма що си купувате големи печки уа ора" и тем подобни махмурлийски бисери.
Не са махмурлийски бисери. Напротив, темата е на правилното място и е полезна.
Енергийната ефективност и на двата тенекийника е "Я". Много си далече с лековерието си за "клас" А.
Не съм търсил особено, но не успях да проверя твърдението ти, че са еднакви на тегло.
В двата сайта, които прегледах, Купрото нямаше информация за тегло. Това за мен означава, че е по лека, предвид цената.

Солидарност!
Солидарен съм с праведния, според моя критерий.
Персонална солидарност може да ме накара по скоро да си премълча, когато смятам онзи, с когото съм солидарен за грешен. В момента не се сещам за някого с такава привилегия.
Някой да се похвали, че нещо съм му спестил?!!!
Показваш къса и неточна памет. Това не е важно за никого. Отбелязвам заради теб самия.

Тема "Камини Купро vs Прити" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: