Привет на всички!След дълго мислене се спрях на honeywell t3r безжичен за газов котел viesmann vitodens 100w.Но несъм доволен,защото термостата кара котела да се включва през 5 минути което не е нормално.Задал съм примерно 22 градуса на термостата той ги достига ги и въпреки това през 4-5 минути включва и изключва котела,като градусите си стоят на 22.Някой има ли решение на този проблем?
- 1
- 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
13 мнения в "Термостат за газов котел"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Почти съм сигурен, че проблемът не е в термостата, но при толкова оскъдна информация ме мога да бъда категоричен, а не ми се занимава да вадя думите с ченгел. Освен това допита ли се пърео до инсталаторската фирма, те са много по-запознати от нас, че и от тебе със системата, какво е тяхното мнение?
Извинявам се за краткия пост,ще опитам да обясня по-подробно!Живея в панелен апартамент 100кв.и се отоплявам на газ.Котела е Viessmann vitodens 100w,като до преди 1 седмица използвах стаен термостат на Computherm Q7RF безжичен,от него не бях доволен,защото не искаше всеки път да сработва(да включва котела),като за мен обяснението за това е,че апартаментатът е панела и неможе да минава сигнала.Това го правеше само когато го отдалеча от котлето,ако е по-близо нямаше проблеми.Но мен не ме устройваше,защото там където искам да ми е термостата,а това най-далечната стая спрямо котлето и не сработваше.Някой път сработи,но в повечето пъти не и така може да си измръзнеш през ноща.От една седмица някъде се интересувам какъв друг термостат да си взема естесвено на риск,защото незнам пак дали няма да се заглушават вълните и да не включва котелето всеки път.Спрях се на Honeywell t3r безжичен и го купих.Уточнявам,че ми трябва термостат само за on/off.По opentherm не искам.След като го свързах новия термостат това беше вчера сутринта и бях приятно изненадан,че сработва всеки път(демек панелата не го спира)и то в най-далечната стая където искам да е!Но дотук с добрата новина.И сега обяснявам проблема,вмомента е настроен на 22градуса и като ги направи термостата дава сигнал на котела да изключи и той изключва и вече тук става интересното.Тези 22 градуса ги подържа постоянно и на всеки 4-5 минути се включва котела за около 1-2 минути и това го прави постоянно.Не е нормално толкова често да включва котела.Защото за мен правилния начин е следния.Прави 22 градуса и когато падне на 21,5 градуса да се включи пак и съответно като достигне 22 градуса да изключи. Защото тези 0,5 градуса в зависимост от това колко е студено може и 1 час да мине докато свали от 22 на 21,5,а това е добре за котела,защото ще работи по-малко.Поне така беше при стария термостат на computherm и за мен така е правилно.А сега при новия термостат стой на 22градуса и не мърдат градусите от 22 така си стоят,а котела се включва се през 4-5 минути котела за има няма 1-2 минути и така постоянно.Оказва се че за едно денонощие котела ще включва безброй пъти което не е добре.Четох че за този модел на Honeywell,че включва много често котела,но вече го бях купил.И сега ще се опитам да го върна,но незнам дали ще може?Като заключение отървах се от проблема със сигнала,но сега друг проблем който също е лош.И да уточня,че се рових в менюто на Honeywell и да променя циклите на включване и колко минути да работи,но не става.Явно такава му е настройката заводско(такъв е алгоритъма).И сега съм се спрял на Salus,като марка,но преди това трябва да се отърва от Honeywell tr3.Ако някой може нещо да сподели или да даде съвет,ще съм благодарен!
Поздрави
Поздрави
LazarGanev
- "Велик майстор"
Добре, сега ме убеди, че може да е от термостата, а не от котела. Не го познавам този модел, но проучи още дали не може да се регулира хистерезиса. Салус има подходящи модели, но еече няма представителство в Бг и затова пак ме ти го препоръчвам, виж ENGO. Жалко, че Висман еглижират въпроса със стайните термостати
А може ли да ми кажеш кой модел на Engo(да препоръчаш),защото гледам на някой пише подходящи за подово отопление и да не объркам нещо.Дали ще има wifi за мен е без значение!Само да е подходящ за газов котел!!!
Общо взето съм се спрял на два модела.Понеже не разбирам много,моля ви за съвет или мнение кой по-добър или подходящ.Искам просто като го настроя на 21 градуса и като стане 20.5 да се включи и обратно като направи 21 пак да изключи.Просто ON/OFF
Ето ги и моделите които искам и ви благодаря предварително!
1.SALUS-RT510RF+
2.ENGO-E901-RF
Ето ги и моделите които искам и ви благодаря предварително!
1.SALUS-RT510RF+
2.ENGO-E901-RF
А като марка кое по-добро.Поразрових се в нета и видях,че Salus си е произведено в Китай,но неможах да намеря никаква информация за ENGO.
Какво мислите вие?
Какво мислите вие?
- 1
- 2
Тема "Термостат за газов котел" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература