Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ra4o - специалист
Значи от скоро от 4-5 дни закачих на входа за външен акумулато на моят ЮПС един стар акумулатор, които свалих преди година от колата си защото държеше ток по-малко от една нощ. При тези снегове се уплаших, че може да се получи авария с електрозахранването и поради липса на друг акумулатор сложих този старият да се зарежда 24 часа и после го сложих на ЮПСа.
Да, но снощи помпата спря да върти!!!
Радиаторите студени, котела на 98 С, а лампичките на ЮПСа светят едва-едва, ток си има и не е спирал.
Като откачих клемите на акумулатора помпата тръгна. Взех една контролна лампа 12в, подадох на полюсите на акумулатора и светеше много слабо. Като я сложа на клемите на ЮПСа - свети силно. Тях ги изолирах и ги оставих да си висят.
И друго като изключих ЮПСа от контакта, така, че да мине на прав ток, на вграденият му акумулатор работеше много слабо. Едва светеха зелена и жълтат лампички и бучеше много слабо. Все едно и неговият акумулатор беше отслабнал.
Въпрос: защо е черпил ток от акумулаторите. И възможно ли е старият акумулатор да има утайка и нещо да окъсява и да изисква постоянно зареждане. Преди два дена беше мокро около него все едно е изкипял при презареждане.
Justy - майстор
Когато зареди автомобилния акумулатор измери ли го с товарна вилка? Ако е престоял година работата е съмнителна - пробвай няколко цикъла заряд-разряд. Но маже и да е дал фира. Изключи ли оригиналния акумулатор или свърза другия в паралел?
ra4o - специалист
Justy написа:
Когато зареди автомобилния акумулатор измери ли го с товарна вилка? Ако е престоял година работата е съмнителна - пробвай няколко цикъла заряд-разряд. Но маже и да е дал фира. Изключи ли оригиналния акумулатор или свърза другия в паралел?
Не разполагам с товарна вилка, даже мултицета ми се развали. Единствената проба е с лампичка :?
Иначе на моят ЮПС нямам някакъв прекъсвач, който например да изключва единият акумулатор. Дефакто трябва да са били свързани и двата. Мисля, че вграденият се зареди отново защото като изключих снощи ЮПСа от контакта, започна да бучи силно, както го правеше преди.
galin.com - специалист
Тока не е шега работа. Не е добра идея да се пускат в паралел стари и нови батерии. Всеки производител на подобни устройства го препоръчва. Намери спецификации на твоя UPS и виж какъв външен акумулатор се препоръчва, за да може да се използва и зарежда коректно. Мисля си обаче че не е много добра идея да работят и двете батерии в паралел.
ra4o - специалист
Ами проблема е, че нямам документация. Пратих баща ми да купува всичко за парното, като му дадох офертата и пари в брой. Като се прибрах видях ЮПСа в отворена кутия и си помислих, че сигурно са го пробвали. Включих му копчето и взе да бръмчи, викам си "работи", но няма книжка инструкция, на кутията имаше само един етикет какво е вътре, а на самият него има лепенка с данни, но незнам кой и къде го прозизвежда. Моля, ако някой има информация за този модел - BBPS 100, да ми помогне с инфо.
burningice - специалист
не знам схемата на свързване на акумулаторите , но не е добра идея ако са вързани паралелно
ra4o - специалист
Ама и аз не знам как са свързани. :?
Има си два изхода за външен акумулатор + и - , свързвам ги съответно на на + и - совия полюси на акумулатора и готово. Вече тези два извода вътре в ЮПС-а как са свързани с вграденият акумулатор или дали, ако е включен външен вътрешният е изключен, не знам и няма от къде да прочета и няма копчета.
Ще взема да кача една снимка, но няма да помогне много.
burningice - специалист
според мен можеш да направиш 2 проби:
-остави само вътрешния акумулатор и виж дали ЮПСа го зарежда,
-след това махни вътрешния и остави външния.
Допускам че ЮПСа не зарежда акумулаторите или тока не стига за двата
nikivelinov - специалист
Според мен, първо пробай с някой по-читав акумулатор, че както казваш за този - за 1 нощ се саморазрежда, и вероятно ЮПС-а изобщо не може да го зареди

Тема "UPS-а или акумулатора ми направиха номер!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: