Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, закупих втора употреба газов конвектор Italkero за таванен монтаж. Понеже нямам централно газоподаване идеята беше да се ползва на пропан от бутилка. Имам проблем обаче с преработката. Понеже е втора употреба не знам аз ли не правя нещо както трябва или има проблем със самият уред. Според документацията трябва да се сменят дюзите за газ и да се промени налягането. След тези процедури уредът запалва, работи 30тина секунди и след това спира горенето и пуска вентилатора. След това запалзва за 3- 4 секунди и гаси. Това го прави още един път и изписва ресет на управлението. Не знам какъв му е работният режим, но започвам да си мисля, че има някакъв проблем с електрониката. Някой занимавал ли се е с подобна техника и може ли да даде съвет? Според продавача е работил нормално и не е използван много. След като го разглобих да го почистя наистина си личеше, че е много малко ползван, Точният модел е italkero poster 40.

Ако някой може да препоръча добър майстор или сервис също ще е от полза.
ESPACE - майстор
Amaxgas са вносителите, звъни на тях.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед окт 12, 2025 12:10 amspirco написа:
... Според продавача е работил нормално и не е използван много...
mrsch66 - специалист
Как е изпълнен монтажа на тръбите за изгорели газове и пресен въздух отговаря ли на изискването на производителя . Според това как се държи ми се струва че не може да издуха или не му стига въздух.
dimos1975 - помощник
нед окт 12, 2025 12:10 amspirco написа:
Здравейте, закупих втора употреба газов конвектор Italkero за таванен монтаж. Понеже нямам централно газоподаване идеята беше да се ползва на пропан от бутилка. Имам проблем обаче с преработката. Понеже е втора употреба не знам аз ли не правя нещо както трябва или има проблем със самият уред. Според документацията трябва да се сменят дюзите за газ и да се промени налягането. След тези процедури уредът запалва, работи 30тина секунди и след това спира горенето и пуска вентилатора. След това запалзва за 3- 4 секунди и гаси. Това го прави още един път и изписва ресет на управлението. Не знам какъв му е работният режим, но започвам да си мисля, че има някакъв проблем с електрониката. Някой занимавал ли се е с подобна техника и може ли да даде съвет? Според продавача е работил нормално и не е използван много. След като го разглобих да го почистя наистина си личеше, че е много малко ползван, Точният модел е italkero poster 40.

Ако някой може да препоръча добър майстор или сервис също ще е от полза.
Промени ли дюзите от метан на пропан бутан?Дай снимки вътре в конвектора
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср окт 15, 2025 11:07 amdimos1975 написа:
...
Промени ли дюзите от метан на пропан бутан?Дай снимки вътре в конвектора
Писал е, че е променил... И повече не е влизал тук...
пон окт 13, 2025 11:39 ammrsch66 написа:
Как е изпълнен монтажа на тръбите за изгорели газове и пресен въздух отговаря ли на изискването на производителя . Според това как се държи ми се струва че не може да издуха или не му стига въздух.
Нищо не е монтирано още. Тествах със сложени тръби по половин метър. Реално така е бил монтиран при продавача и е работил.
Като периферия на електрониката има няколко неща, които тествах с изключване и изглежда че работят. Има термодвойка в камерата която би трябвало да следи има ли горене или не. След като я изключа спира подаването на газ - работи. Има датчик за налягане в смукателният тракт. Като махна маркуча спира подаването на газ - работи. В изпускателният тракт също има датчик наляганае, който не знам как да го тествам, но предполагам ще спре ако се повиши налягането (не може да изпразни добре). Общо взето това е периферията на електрониката. Не можах да намеря електрическа схема и горните разсъждения са логически заключения, които не знам до колко са верни.

Дюзите са сменени с такива за пропан по спецификация. Струва ми се че хвърлих 60 лв на вятъра за тези дюзи. По каталог ги дават 0.58. Естествено универсални такъв размер няма. Първо бях купил 0.6 за 3 лв ама след като не тръгна добре купих 0.58. Съмнява ме да има някакво значение 0.02 мм за правилната работа, но са купени вече.

Не бях писал понеже си счупих механичният манометър, който купих (100 лв на вятъра) Днес трябва да си взема електронният и подновявам опитите. Вече с инструментите, редуцир вентилите (и те са бройка) и загубеното време почти гоня 1000 лв. Съжелявам вече, че я купих тази печка. Ако се окаже проблем в електрониката всичко ще е напразно, но не знам как да потвърдя.

Официалният сервиз ми каза, че при тях не могат да настроят и ме препращат към разни техници с график за след месец. Проблема е, че печката вече е където уж трябваше да работи - едно бургаско село. Та или ще я оправя сам или ще отиде в кофата в някакъв момент. По късно ще направя снимки какво има вътре и кое какво е.

Проблемът все още е актуален и моля за помощ. Наистина се надявах някой да сподели информация. Както написах искам дори и да си платя ако има на кого за да я поправи (ако може да се оправи).

Тема "Преработка на газов конвектор за пропан" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: