Най - вълнуващия въпрос зимно време.
anmoll - специалист
Купих два климатика Мидеа-девятка не са инверторни.
Единия би трябвало да топли помещение от 10м2, а другия 20м2. От една седмица мръзнем-днес вече включихме духалката и се стоплихме.Какви са тези климатици защо ги продават ако не топлят- дали е заради студа?
Johny - майстор
Ако това те успокоява, аз имам Mitsubishi /японски, отговаря на 9-ка/, за кухнята/12 м2/ и сега бере душа. Другият е 12-ка - Panasonic /китайски/ и отказа съвсем. Май е изпуснал фреона. И двата са инветорни на 1.5 години. Имам и LG на друго място и макар, че не е инверторен, вече 5 години нямам забележки.
yasoo - специалист
anmoll, дай малко по подробно инфо за климатиците. Нови ли са купени, какви
модели са, на каква програма и на колко градуса ги пускате, денонощно ли работят...?
Аз също се отоплявам с климатик и то не една а две стаи с обща площ 30кв/м
отоплявам с един климатик 12-ка и нямам грам проблем
anmoll - специалист
Климатиците са чисто нови,но най-евтините от Мидеа- 400лв. Сутринта ги монтираха -след обяд се обадих на момчетата да дойдат да видят защо не топлят. Предположиха,че по-голямото помещение е високо и кубитурата е голяма затова не може да стопли достатъчно...добре!! Защо тогава не се топлят в малкия офис там е само 10м2. Монтажниците пак идваха нещо пипнаха и втория ден като че ли беше по-топло с 1-2 градуса :? но от там нататък студ... :? В Смолян температурата сутрин е до -10градуса.През нощте оставяхме да работят климатиците на 18. Ще се получи така,че от как си сложихме климатик плащаме двойна сметка :)
velsi - Почетен майстор
:? Не знам какво да ти кажа... Може би беше по-добре да си замълча, но не се сдържах. Съжалявам. Не мога да разбера каква е тази мания да дадеш хиляда лева за опънат таван, а в същото време да си купиш най-смотания и евтин климатик и да стоиш на студено.
anmoll - специалист
Ако навсякъде се харчи по много.....разбираш...не може. Не съм Рокфелер.
Стефан - майстор
Може би нямам право на мнение, понеже съм на централно парно, но искам да споделя впечатления. Ако може, разбира се.
В кухнята съм със Starway, а в хола с Midea. И двата са 12ки. Възможно е и двете марки да са смотани, но Midea-та според мен е по-добър вариант.
sanig - специалист
Ние сме на локално парно, но докато го запалим става обяд
Дотогава съм на климатик -Мидеа 12 -ка.Никакъв проблем
Сутрин го настройвам в 5.30, защото децата ставта в 6 за у-ще
и да чукам на дърво досега всичко е точно
anmoll - специалист
Моя позната е с Midea и винаги е топло когато отида.Затова си помислих,че не си струва да купуваме скъпи климатици при условие,че и евтините вършат същата работа,но не се получи.Единия климатик продължава да работи без да го изключваме/в малкото помещение/,но в голямото сме го спрели и сме на духалка,която много топли. :)
dalgia - специалист
Тия майсторите да не би да са пропуснали да го вакумират и на право да са отвинтили фреона.Аз съм с два Мидеа 18-ка и 9-ка няма проблеми.Има и едни други специалисти дето не го вакумират а изпуснат малко фреон да изхвърли въздуха. Тогава се получава слабо изстудяване и слабо греене.Друго колко са ти дълги тръбите.Над седем метра се допълва с фреон.Около 200 грама.Ако не се допълни ефекта е като твоя случай.

Тема "Климатик Мидеа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: