• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iliana - специалист
Камината ми връща пушек.Голям проблем
Комина ми беше към 4м. но го удължих с метър.Направиха ми квадратно удължение от ламарина с шапка отгоре и камината си гореше идеално.Това цялото удължение влиза директно в ковина 16см диаметър.за изолация направо го зазидахме с тухли, но не догоре, а дополовината на удължението , някъде към 40-50см.
Камината взе да връща, незнам дали точно от това, че е наполовина зазидано, или комина се е задръстил.може би от найлонови торбички в които слагаме въглищата, илби от вестници -не знам
за целта слагах и черен петър и нафталин, но проблема си остава
някой да има идеи от какво връща камината
изчетох всичко за отоплението, камините и комините, но не разбрах от какво е проблема.
Duke_BG - специалист
да не би да има вързан някъде аспиратор по тоя комин и не си написала комин в къща или блок ?
iliana - специалист
става въпрос за къща
има вързан аспиратор но на другия комин
най-интересното е , че в началото си дърпаше
от какво може да се запуши толкова бързо
Аматьор - напреднал
С това удължаване не сте ли намалили диаметъра на комина в най-горната му част. Ако е така то това е довело до увеличаване на съпротивлението му и съответно до намаляване на тягата му. Друга причина за намалената тяга може да бъде дължината му или лошото темпериране поради липса на изолация в най- горната част. В началото е дърпал защото не е имало токова големи температурни разлики. Предполагам че е работел добре когато температурите не са били толкова ниски.
Duke_BG - специалист
а колко излиза от билото на покрива ?
iliana - специалист
колко излиза от билото-ами незнам- 30-40см
поже би сте прави , трябва догоре да го заградим с тухли-може би това ще реши проблема
каквото и да правим, ще е напролет-но поне да разберем какъв е проблема-дали да строим нов комин, да изолираме догоре този или да го удължаваме още
блгодаря за съветите
krasiorocknroll - специалист
Мисля че трябва да го провери специалист по тези неща.На предишната ми работа сменяхме котела на водното отопление и за комин опитахме да използваме обикновен комин с 4 отвора.Не поиска да тръгне.След като запушихме единия отвор-затегли като ламя. :wink: :shock:
iliana - специалист
то хубаво,ама къде данамеря специалист
аз половин година чакам да дойдат да ми направят комина и то едни пишман майстори
Duke_BG - специалист
ако комина е много дълъг е добре да е изолиран
шапка от Н образните, да излиза от билото на покрива от 50 до 100 см
а тая ламарина я увийте с някаква топлоизолационна вата
iliana - специалист
да добре е да е изолиран-като се израдят покрай ламарината тухли-това достатъчна изолация ли е
какви са тези Н образни шапки
  • 1
  • 2

Тема "Питане отново за комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: