Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sez_djebel - специалист
В помощ на начинаещите домашни майстори-парнаджии ! Една опростена схема на връзки - печка !

Прикачен файл

СХЕМА -ВРЪЗКИ - ПЕЧКА.JPG
СХЕМА -ВРЪЗКИ - ПЕЧКА.JPG (23.11 KиБ) Видяна 3557 пъти
dechev - специалист
За по-ясно.

Прикачен файл

S4030479.JPG
топлата
S4030479.JPG (187.08 KиБ) Видяна 3542 пъти
dechev - специалист
За по-ясно.

Прикачен файл

S4030480.JPG
Студената
S4030480.JPG (189.18 KиБ) Видяна 3538 пъти
ekon1 - напреднал
колко КВ ти е камината,с колко ф излизаш от 3|4.Аз съм прити 13 кв на водната риза иизлизам ф18 ама не съм доволен,ще я сменям с ф26.
bibiqn - специалист
dechev качи още малко снимки да видя връзките отзад.Ако може де :)
dechev - специалист
Отзад няма нищо друго,от тук тръгва Ф18 и след 3 метра се разклонява в ляво и дясно за двете стай ,който топлим,а до радиаторите съм с Ф16.

Прикачен файл

S4030479.JPG
S4030479.JPG (192.44 KиБ) Видяна 3487 пъти
montoya - майстор
Те при мен помпата, не обръщайте внимание на байпаса. Той върши работа при гравитачно изпълнени системи.

Прикачен файл

Copy of DSC02419.JPG
Copy of DSC02419.JPG (218.35 KиБ) Видяна 3417 пъти
имам такъв въпрос,може ли такава система да се напълни с нещо друго освен с вода,да не замръзва,искам да направя отопление на къща в провинцията,на която ходя 2-3 пъти в месеца,не ми се източва и пълни всеки път,когато отида.
sez_djebel - специалист
jorjyo написа:
имам такъв въпрос,може ли такава система да се напълни с нещо друго освен с вода,да не замръзва,искам да направя отопление на къща в провинцията,на която ходя 2-3 пъти в месеца,не ми се източва и пълни всеки път,когато отида.
Отворената система действа без проблеми с добавка от АНТИФРИЗ. Естествено не е нужно съотношението антифриз-вода да бъде като при леките коли т.е. да отговаря на -20 градуса по "С" . Достатъчно е да не замръзва при -5 гр.по С. Разбира се говорим ако къщата ти е добре уплътнена и още по добре ако има изолация... :!:

Тема "Печка - връзки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: