Искам да попитам как се изчислява литража на водната риза?Имам зидана камина, в която искам да поставя водна риза и да захраня 2 радиатора.Та мисълта ми беше колко литра трябва да ми бъде водната риза?Стаите в който ще слагам радиаторите са по 13 кв2 общо околу 26 кв м. 
bibiqn написа:Искам да попитам как се изчислява литража на водната риза?Имам зидана камина, в която искам да поставя водна риза и да захраня 2 радиатора.Та мисълта ми беше колко литра трябва да ми бъде водната риза?Стаите в който ще слагам радиаторите са по 13 кв2 общо околу 26 кв м.po 13 rebra ili 13 киливата са?
направи ризата колкото ти е печката не се притеснявай по икономично е като е по голяма аз лично имам около 15 киловата консумация а печката си я правех сам в смисъл само водната риза по мой проект и е поне 20 киловата.Долу е цялата в тръби 3/4 разтоянието между тях е 1 см. за да може да пада пепелта не е нужно по голямо защото ще пада жарта.Горе е с целия таван водна риза и под него има бъбрек също и стените.Сега съм измислил и такава камера за бграждане като твоята така че и топлия въздух от буриите да използвам,но все още си търся къща тогава ще си реализирам идеята.това е от мен.Ако има нещо питай!