Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Lestat - напреднал
Колеги преди бях пускал теми, че си правя парно и освен камината ще слагам и котел в мазата у една стаичка, по която бачках усилено и вече сичко е готово, пуснал съм тръбите и вече е ред на котела... Моля ви кажете за София къде има големи центрове и магазини за топлотехника и хубави котли на добри цени ??? Имам 2 дена за избор на котел . Вариянти за момента Viadrus U 26 или Atmos Combi, колебая се много... Моля ви помагайте. Искам котел на кафяви въглища.. Значи проблема е такъв. Къщата си е големичка и не изолирана,с калпави дограми, през седмицата на първия етаж баба ми и дедо ми си палят камина която грее помалко огромната система за тази камина ( колкото за топла вода ) и в големите студове като си отида на село за Уикенда у кухнята термометъра показва 12 градуса, а по другите стаи е около 9-10 градуса- демек СТУД си е.бало майката!! А на стълбите ми е замръзвала нафтата между етажите- сметнете за какво говориме- местото където е къщата има и баричка и стават едни течения къде бричат!! Цялата система ми е от поцинковани тръби - няма меки връзки на принципа една тръба излиза от котела до тавана и оттам се разклонява по щранговете.... На естествена циркулация бачка, ама с помпичка функционира по добре. Та ето са питанията ми : Значи кой котел ще е най добър за рязко покачване на температурата в системата и кои котли достигат най- екстремни температури. Та да е топло на етажа съм установил, че радяторите трябва да са яко напържени- алуминиеви са... Хубаво е да изкарва котела по около 10=на часа с едно зареждане и както казах бързо да може да дига температурата, защото не живеч постоянно в тази къща... Чакам отзиви спешно

Тема "Магазини- спешно ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: