Здравейте,пералнята спира при центрофуга и после при пускане отново прави два три оборота и спира ,не прави този проблем всеки път . Доколкото изчетох проблема може да се крие в нивомера , за това започнах първо с него, при надуване не цъка въобще , пуснах пералнята на центрофуга със свалена тръбичка на нивомера и тръгна . Самата тръбичка съм я продухвал. Та дали това са индикации че той дава фира, или да търся проблема другаде.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
30 мнения в "Ниворегулатор пералня"
нед дек 17, 2023 4:53 pmAndri01 написа: Каква е марката.Нивомерите са различни-контактни или съпротиивтелни. Но не би трябвало да е от него. Той по принцип работи при пълнене-да осигури необходимото ниво на водата.Indesit 61081. Странното е че някой път бачка, друг път просто спира преди центрофуга и трябва да нулирам програмата, след като реша да я пусна пак пълни вода , прави два три оборота и спира да върти . Видях че хора със сходен на моя проблем са ги посъветвали да тестват пресостата с надуване , ако цъка значи бачка , моя въобще не цъка . На програма само за центрофуга пак същото върти 30 сек и спира , след като пробвах с откачена тръбичка на нивомера тръгна и изцеди дрехите..
Последна промяна от Nikola9090 на нед дек 17, 2023 5:18 pm, променено общо 1 път.
preslav
- майстор
нед дек 17, 2023 7:33 pmDMN написа:А кой "каза" на контролера, че вече няма вода в пералнята? По-скоро тръбичката или по-точно мястото на свързване на тръбичката с казана на пералнята са запушени - трябва да се продухат или почистят механично. Механичното почистване е играчка-плачка, но е неизбежно ако се окаже невъзможно продухване/промиване.Nikola9090 написа: проблема може да се крие в нивомера , за това започнах първо с него, при надуване не цъка въобще , пуснах пералнята на центрофуга със свалена тръбичка на нивомера и тръгнаСпоред мен - правилно си се ориентирал.![]()
kozl
- майстор
пон дек 18, 2023 6:52 ampreslav написа:Цитирам поста, защото preslav ме е изпреварил с отговора. Само ще го допълня "свалена тръбичка на пресостата" = "липсва вода в казана" към логиката за у-ние на пералнятй. Т.е. пресостата вероятно работи.нед дек 17, 2023 7:33 pmDMN написа:А кой "каза" на контролера, че вече няма вода в пералнята? По-скоро тръбичката или по-точно мястото на свързване на тръбичката с казана на пералнята са запушени - трябва да се продухат или почистят механично. Механичното почистване е играчка-плачка, но е неизбежно ако се окаже невъзможно продухване/промиване.Nikola9090 написа: проблема може да се крие в нивомера , за това започнах първо с него, при надуване не цъка въобще , пуснах пералнята на центрофуга със свалена тръбичка на нивомера и тръгнаСпоред мен - правилно си се ориентирал.![]()
И пример с пералря Whirpool:
Проблеми с центрофугата - кога сака - центрофутира. И аз почнах с нивомера, а стигнах до запушване в пътя до нивомера. Обаче на моята пералня от казана връзката към нивомера минаваше през съд с доста прегради и после маркуч до нивомера. Е този съд не знам каква му е ролята - утайник, филтър, буфер

И като е задръстен пътя към нивомера, действа като обратна клапа при източване на казана. Вода няма в казана, но налягането към нивомера се е запазило и нивомера го отчита към логиката на у-ние. Центрофугата спира поради инфо, че има вода в казана.
Andri01
- майстор
Ако нивомера е повреден или е запушена тръбичката,то тогава не би трябвало да работят магнетвентилите за водата. Ще показва,че има вода. А и това тръгване-спиране при центрофугиране "не го прави всеки път" / по думите на автора/. При такава повреда нагревателя,който се управлява също по ниво ще заработи веднага,още с пускането на пералнята ....
Тема "Ниворегулатор пералня" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература