• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
koko112 - напреднал
Здравеите.Попадна ми ел.мотор от пералня индезит,на него пише че е произведен в Румъния.Как да го свържа да върти на високите обороти?Кабелите които излизат са ЧЕРВЕН,СИН,БЯЛ,ЖЪЛТ и ЧЕРЕН,а кондензатора е 16микро.Ако може някои да ми каже как да ги свържа по цвят,кабелите са извадени от куплонга,и не знам кои от каде е бил.Благодаря ви предварително.
koko112 - напреднал
Какво става никои ли няма такъв мотор?
fikata - майстор
koko112
Много си припрян.Нетърпелив за спешен отговор.Почакай и ще го получиш.
Шмиргел ли ще правиш? :)
Това устройва ли те?:
http://www.tehcomservis.com/forum/topic ... topic=1257
vvventsi - специалист
Търсих схемата на нашата стара пералня тя беше българска ,исках да видя как цветовете на проводниците на мотора,нещо не я отривам,ако я намеря ще пиша,предполагам че може и да са еднакви цветовете с твоя мотор!
hladnia - специалист
vvventsi написа:
Търсих схемата на нашата стара пералня тя беше българска ,исках да видя как цветовете на проводниците на мотора,нещо не я отривам,ако я намеря ще пиша,предполагам че може и да са еднакви цветовете с твоя мотор!
Изображение
схемата на българска пералня
Изображение
Последна промяна от hladnia на ср яну 04, 2012 10:23 pm, променено общо 1 път.
koko112 - напреднал
Честно казано не ме остроива щото не знам какво значат тези обозначения-rot,rt-bl и така на татъка.Все пак ако някои знае как да ги свържа да ми обясни като на малоумен :? :? :-D :-D :-D :-D
novgradski - специалист
Тук във форума бях срещнал тази идея:
Изображение
...и една събота и неделя от моя indesit:
Изображение
..a схемата трябва да е еднаква...нищо че мотора е Румънски

Прикачен файл

Схема INDESIT 421W.jpg
valentino76bs - майстор
koko112 написа:
Честно казано не ме остроива щото не знам какво значат тези обозначения-rot,rt-bl и така на татъка.Все пак ако някои знае как да ги свържа да ми обясни като на малоумен :? :? :-D :-D :-D :-D
Означават на англииски цветовете.....rot- червен,rt-bl..-червен със синя/или черна ивица .....съкращение са.
velsi - Почетен майстор
И за какво се ползва тази кутия с патронник? Какво обработвате с този инструмент?
novgradski - специалист
velsi написа:
И за какво се ползва тази кутия с патронник? Какво обработвате с този инструмент?
...най-често за обработка с шкурки или кече (полиране) на ротационни детайли,ако са по дълги-слагаш на профил :дорник и център....иначе може и на струг -сам си избираш.
  • 1
  • 2

Тема "Мотор от пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: