• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shadow__01 - майстор
Като ги включиш и двете помпи заедно опитай да измериш колко е тока и си прецени дали захранването не работи на ръба на възможностите си. Ако е близо по-добре потърси нещо което издържа повече.
kozl - майстор
Това захранване има вградена защита срещу късо и претоварване по ток, та мисля, че като го претовари ще разбере като се изключи.
adgj написа:
Да се притеснявам ли от амперите на правия ток или не?
Много ти е неадресирано питането. Ако става въпрос за това, че амперите на зарядното са повече от сумата ампери на консуматорите - не се притеснявай. Може да се притесняваш от качество на изделията.
Ей на ся купих плафон с PIR, монтирах го и не му работи регулатора на осветеност. Сигурно ще го сменят, но монтаж, демонтаж, това за моя сметка :sad:
adgj - специалист
Благодаря на всички ви за мненията и напътствията!
Поздрави.
kolev_k - специалист
чет фев 20, 2020 12:31 pmadgj написа:
Не му трябва понижаване на тока (амперите). Слабия ти консуматор не може да харчи повече от потребностите си, поне докато е в изправност.
А това, че захранващото устройство разполага с по-голяма мощност не е предпоставка за изгаряне на консуматора.
Може да помислиш за стопяеми предпазители към консуматорите, които са с презумция ако нещо се повреди и окъси в консуматорите да прекъснат тока от захранването, с което да предотвратят условия за пожар.
[/quote]

Това звучи добре.
Защото, аз, такова си представях как пускам големия консуматор (водна помпа) с потребление 2-3А, които потичат навред.
След което пускам и малкия консуматор (малка водна помпа), който изгаря, защото до него достига ток 2-3А черпен от голямата помпа!
[/quote]
не можах да се сдържа.казваш че си дублирал кабелите.това значи паралелно свързване.У вас като пуснеш котлона и през него текат 10А,означава ли че и през телевизора,хладилника,компютъра също текат 10А.май нямаш грам познания по ел.техника
adgj - специалист
ОБОБЩЕНИЕ
Аз не разбирам (много) от електротехника, но имах питане.
Членове на форума, любезно отговарят и помагат (както винаги досега).
Аз понаучавам нещо и си върша работата.
А (kolev_k – специалист) не може да се сдържа.
Мисля, че е много добре!
  • 1
  • 2

Тема "Захранване, ампери и консуматори ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: