• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dob4ii - специалист
Здравейте, закупих подобен панел https://www.home-max.bg/led-panel-za-vgrajdane-6w-5-99/. То е с трафче пише вход 85-240волта ас изход 12-24в dc. Продавача ми каза че мога да го използвам на 12в от акумулатор като заобикаля трафа. Проблема е че не тръгва на 12волта. Имате ли идея дали може да светне по някакъв начин.
vlax - майстор
Дай снимка да видим как си "заобиколил" трафа,иначе можем само да гадаем
:partyman:
dob4ii - специалист
Отрязах буксата между панела и трафа и директно го пробвах на акумулатора. Пробвах и да завъртя плюса и минуса, няма ефект
ESPACE - майстор
Снимка на драйвера дай. И не слушай какво те будалкат продавачите.
ky-kyy - майстор
Никога няма да приема на сериозно някой, който не може да нацели правилния раздел......Какво общо има д'цензура, ледпанела, с отоплението?!?!?!?!?!
iliya_i - майстор
пон мар 09, 2020 6:06 pmdob4ii написа:
Отрязах буксата между панела и трафа и директно го пробвах на акумулатора. Пробвах и да завъртя плюса и минуса, няма ефект
"Трафа" е променливотоково устройство. А "акумулатора" постояннотоково.
Най-вероятно сле подали напрежението след драйвера, а е трябвало между изправителя и драйвера.
moimoimoi - майстор
dob4ii що не ни светнеш каква е идеята на това да резнеш буксата и да заобиколиш драйвъра?

според мен тоя драйвър може да захрани панел примерно от 4 до 8 вата и пуска там някакъв ток да кажем 0,3 ампера.
и за да захрани твоя панел 6 вата драйвъра пуска 0,3 ампера ток и 18 волта напрежение.
0,3х18=6вата
и вече надявам се схващаш че 12 волта няма да са достатъчни за твоя панел

и все пак ако ти трябва лед крушка за 12 волта dc има лунички 7-8 вата както и лед крушки с резба Е27
hidrazin - майстор
пон мар 09, 2020 5:51 pmdob4ii написа:
...Проблема е че не тръгва на 12волта.
Няма и да тръгне на 12 волта.
:partyman:
moimoimoi - майстор
общо взето без драйвър няма да работи,той служи да ограничава тока през панела,дори и да му подадеш нужното напрежение без токоограничаващ елемент може да протече по голям ток и да изгори панела
dob4ii - специалист
Объркал съм раздела, от телефона пиша, прочетох осветление. Както и да е.
Утре ще го снимам този драйвър. Търсих такъв панел в специализираните магазини във Варна и няма на 12в. От там ме посъветва за за този вариант. Проблема е, че вече изрязох отвора в тавана на караваната, искам вграден за да не свалям още повече тавана. В този панел има лед лента по периферията му, крайния вариант е да я сменя с друга на 12волта.
  • 1
  • 2

Тема "Led панел от 220 на 12в" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: