Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
andon1980 - специалист
Тия дни си взех инвертор с 1500 a мощност, с акумулатор захранва добре осветлението, рутер, и лаптоп, ако се върже към работеща кола , захрани и шлайф 1400 вата. Сега мисля идея, за да не мъкна акумулатор, да сложа един соларен панел и 6онтролер , за да имам постоянно зареден. Изложението е юг, няма никакви пречки пред слънчевото греене. Моля за параметри на такава система?
akashy - помощник
Здравейте,
Преди около месец ми монтираха ролетна гаражна врата.При нас обаче тока спира чистичко.Във връзка с това се заговорих с приятели... и по късно получих ЮПС подарък неизползван никога .Работата е там че ми казаха да си купя акумулатор за него,външен.Не знам обаче какъв?
Целта ми е да мога да си вдигам/свалям гаражната врата като няма ток и да имам осветлението в къщата.
Lutchezar - майстор
А дали има някъв модел този UPS?
Иначе става загадка.
kozl - майстор
чет ное 03, 2022 11:29 amakashy написа:
Здравейте,
Преди около месец ми монтираха ролетна гаражна врата.При нас обаче тока спира чистичко.Във връзка с това се заговорих с приятели... и по късно получих ЮПС подарък неизползван никога .Работата е там че ми казаха да си купя акумулатор за него,външен.Не знам обаче какъв?
Целта ми е да мога да си вдигам/свалям гаражната врата като няма ток и да имам осветлението в къщата.
О аз ползвах UPS за компютър с 7Аh, 12V акумулатор, вътре в внего за гаражна врата Хьорман. Обаче понеже тока много рядко спира, а си върви неква сметка към 2 лв/месец само за тва, че UPS работи и стоп машина и като няма ток остана ръчната опция.
akashy - помощник
Марката Inform,модела май е този: UPS Inform Guard 800AP.

Прикачен файл

ups.jpg
Последна промяна от akashy на чет ное 03, 2022 12:54 pm, променено общо 1 път.
чет ное 03, 2022 12:18 pmkozl написа:
...върви неква сметка към 2 лв/месец само за тва, че UPS работи...
Хм, това ме кара да "замеря" колко ми бърка моят.
krasi92 - майстор
За осветлението на къщата трябва да преправяш инсталацията и да изведеш линиите за осветлението на щепсел :lol: За гаражната врата ще стане щото си е на щепсел. На това мъниче вграденото акумулаторче е 7 амперчаса и ако се опиташ да сложиш външен акумулатор ще му изпържиш зареждачката. Мисля че ако му сложиш качествен 7 амперов на мястото на вградения при честите спираня на тока зареждането ще е най адекватно. Или 9 амперчаса евентуално пак вграден в юпс. При честите спираня на тока е трябвало да си сложиш врата с вградени акумулатори и да нямаш повече главоболия
akashy - помощник
чет ное 03, 2022 5:56 pmkrasi92 написа:
За осветлението на къщата трябва да преправяш инсталацията и да изведеш линиите за осветлението на щепсел :lol: За гаражната врата ще стане щото си е на щепсел. На това мъниче вграденото акумулаторче е 7 амперчаса и ако се опиташ да сложиш външен акумулатор ще му изпържиш зареждачката. Мисля че ако му сложиш качествен 7 амперов на мястото на вградения при честите спираня на тока зареждането ще е най адекватно. Или 9 амперчаса евентуално пак вграден в юпс. При честите спираня на тока е трябвало да си сложиш врата с вградени акумулатори и да нямаш повече главоболия

Благодаря.

Тема "Юпс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: