Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Jimbaka - помощник
пон яну 04, 2021 12:21 amnikolov333 написа:
Точно с такава ДТЗ 3Р е и моя.. Аз я поръчвах специално понеже в наличност я нямаха..
Благодаря, знам че ги нямат в наличност, даже ме гледаха умно и ми твърдяха, че нямало такива ДТЗ дето да не прекъсват нулата и след като им доказах че го имат като асортимент, почнаха да се оправдават, че само по поръчка и със специален предпазител към нея. Незнаех дали ще работи коректно, тъй като натовареността на фазите не е симетрична, и незнам на какъв принцип действа.

П.С. не ми се дават 200+ лв, само за да пробвам и после да няма какво да я правя, но след като работи определено ще взема.
nikolov333 - майстор
Да комбинирана с предпазител е и ще работи нормално.. Моята е на Шнайдер..

Прикачен файл

DTZ-3P.jpg
Jimbaka - помощник
Благодаря още веднъж. И аз на Шнайдер съм се спрял.
mika - специалист
Триполюсните ДТЗ по-евтини ли са от четириполюсните? Защото 4П ще работи без проблем, дори и да не минава нула през нея. Единствено ако тестовия бутон е свързан между фаза и нула, може да се пусне нула до защитата, за да работи бутона.
nikolov333 - майстор
Разбира се, че не са евтини и въпроса не е, дали работи или не 4 полюсната защита, а какво препоръчва производителя за защита с такъв бойлер. Аз лично нямам обяснение защо от Стибел Елтрон препоръчват по-скъпата ДТЗ.. :-D
Jimbaka - помощник
пон яну 04, 2021 10:01 pmmika написа:
Триполюсните ДТЗ по-евтини ли са от четириполюсните? Защото 4П ще работи без проблем, дори и да не минава нула през нея. Единствено ако тестовия бутон е свързан между фаза и нула, може да се пусне нула до защитата, за да работи бутона.
Ти нула за Дтз лесно ще пуснеш, но след нея къде ще отива... Въпросния бойлер е вързан нагревателя на триъгълник и не му трябва нула. Има само Земя на корпус. Ако ги събереш нула и земя и няма да работи Дтз-то.
mika - специалист
Нулата само до ДТЗ, за да работи тестовия бутон.

Тема "Трифазен бойлер Stiebel eltron" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: