• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте.
Има ли някой схема за зарядно за акумулаторза автомобил. Не съм много добър в електротехниката, но при схема мисля, че ще се оправя. Имам едно, което ми даодха, но не работи и днес трябва да проверя дали мога да го подкарам. Хубавото му е, че има и регулатор на тока.
Благодаря предварително.
anton_ss - специалист
Схеми има най различни.По коя е изпълнено твоето?Най -простия вариант е с 4 диода грец или с силициев пакет отново 4 броя но пластини.Най -важното за случая мисля е първо да имаш мултицет да измериш напреженията от трафа първо и т.н. :?
Благодаря, че се отзова толкова бързо. Сега ще го разглобя. Още не съм видял какво има в кутията.
Мисля, че го намерих. На единия диод се е разпоила връзката от трафа. Посочил съм го на снимката с отвертката, ама май няма да го видиш защото май не знам как се качват снимки. Поне в привюто не изилиза.
velsi - Почетен майстор
ivkung написа:
ама май няма да го видиш защото май не знам как се качват снимки.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=5265
Много благодаря на velsi за обяснението. Сега ще опитам да кача снимките. Остава някой да каже как се разбира кога е зареден акумулатора и колко долу горе като време е необходимо за да се зареди. В момента експериментирам със стария, а той беше яко разреден.

Прикачен файл

P1010002.jpg
P1010002.jpg (42.64 KиБ) Видяна 5125 пъти

Прикачен файл

P1010003.jpg
P1010003.jpg (64.79 KиБ) Видяна 5125 пъти

Прикачен файл

P1010004.jpg
P1010004.jpg (39.06 KиБ) Видяна 5125 пъти
velsi - Почетен майстор
Най-сигурният начин за определяне степента на зареденост е чрез измерване на гъстотата на електролита.
anton_ss - специалист
Точно така купуваш си от OMV например един ареометър за гъстотата на електролита и мериш .Другия начин: следиш газоотделенето в клетките,трябва да е еднакво във всяка,след това изключваш токоизправителя мериш волтажа след 2 часа трябва да няма промяна.
Това добре. Само че единия ес "око", а VARTATA няма нито око,нищо. В този случай какво да правя. Може би ще мога да сметна по ампеража - ако зарежда с 4-5 ампера по 12 часа 60 А/ч. Какво ще кажете.
Justy - майстор
Точно - дели се капацитета на акумулатора на максималния ток на зарядното.
  • 1
  • 2

Тема "Зарядно за акумулатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: