Здравейте, хладилника е Siеmens kt14lv21/05. Проблемът е следния - ако задам стойност 3, 4 ,5 на врътката - включва и охлажда идеално, обаче компресора изобщо не спира и съотнветно се образува лед вътре в хладилната част, а от зад компресора направо гори. От какво може да е проблема? Ако сваля стойноста примерно от 5 на 4, 4 на 3 или 3 на 2 компресора спира за около 20-30 минути и после като тръгне не спира. Хладилника е в сравнително гореща стая, не го пече слънце, но въздуха там е доста топъл през лятото
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
31 мнения в "Въпрос относно хладилник, който не изключва"
пет авг 20, 2021 11:44 amfloydogi написа: А на 1 спира ли? Вероятно проблем с терморегулатора, но проверете дали при 1 работи нормално и измерете каква температура достига вътре.На 1 имате предвид дали след време ще изключи ли? Ами ще пробвам и ще кажа, иначе ако се сложи на 0, си изключва уреда както пише по опътване.
Иначе ми прави впечатление независимо дали на 2, 3, 4, 5 все се образува лед вътре... може би терморегулатора или по точно сензора там дето му е нещо е изперкал?
Има и едно копче, което така и не разбирам какво прави, някой който е запознат може ли да каже, в опътването пише
Прикачен файл:
Screenshot 2021-08-20 115232.png (69.62 KиБ) Видяна 2480 пъти
a това е самото копче
Прикачен файл:
Screenshot 2021-08-20 115308.png (93.39 KиБ) Видяна 2480 пъти
lyubohar
- майстор
Освен да премерите вътре температурата,щом прави лед вътре проверете дали вратата уплътнява добре.
За проба можете да я натиснете и залепите с тиксо временно.
Също така вижте дали не се е запушил отвора за оттичане на водата при размразяване(ако има такъв).
Щом не спира и прави лед вътре не ми харесва ситуацията!
За проба можете да я натиснете и залепите с тиксо временно.
Също така вижте дали не се е запушил отвора за оттичане на водата при размразяване(ако има такъв).
Щом не спира и прави лед вътре не ми харесва ситуацията!
kozl
- майстор
Така де колко показва термомера?
И аз предполагам, че е повреден терморегулатора и засяда във включено положения, като разместиш врътката се изключва еднократно и после пак засяда. Така хладилника работи на максимални възможности за охлаждане, което очаквам да покаже термомера.
И аз предполагам, че е повреден терморегулатора и засяда във включено положения, като разместиш врътката се изключва еднократно и после пак засяда. Така хладилника работи на максимални възможности за охлаждане, което очаквам да покаже термомера.
пет авг 20, 2021 1:29 pmkozl написа: Така де колко показва термомера?...довечера колега, иначе за копечто някой идея има ли? и евентуално от къде бихте ми препоръчали да купя терморегулатор? че чета за много ментаци? Става въпрос за София, но мжое и през интернет да го поръчам.
Мнението е модерирано въз основа на т.11 от Общите правила за ползване на форума: В цитатите включвайте само тези части от мнението на потребителя, които коментирате. Не цитирайте мненията, които се намират непосредствено преди вашето. Изключение се допуска, ако вашето мнение е първо на следваща страница в темата.
svilenotnisovo
- напреднал
Копчето е да държи крушката леко светната когато температурата в помещението е по ниска от 10 градуса.
kuger
- майстор
Никой не попита на каква външна температура е изложен хладилника.
пп: Хладилник /мой/ е в стая, където температурата рядко пада по 28 градуса. На положение "3" си работи отлично. Реших да го "вдигна" на "5", е, спря да изключва компресора!
пп: Хладилник /мой/ е в стая, където температурата рядко пада по 28 градуса. На положение "3" си работи отлично. Реших да го "вдигна" на "5", е, спря да изключва компресора!
Последна промяна от kuger на пет авг 20, 2021 3:32 pm, променено общо 1 път.
ами сега лятото сигурно по обяд минава 30 градуса, но проблема е и че вечер, когато пада около 15-20 отново е същото положение, иначе го държа на позиция 2 или 3, довечера ще пробвам на позиция 1
На позиция 1 предполагам, че температурата вътре ще бъде около -15 гр.
предполагам, че продължителната работа се дължи на високите температури в стаята. Замата пак ли така работеше?
предполагам, че продължителната работа се дължи на високите температури в стаята. Замата пак ли така работеше?
Тема "Въпрос относно хладилник, който не изключва" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература