Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Имам странен проблем...Правя ремонт в банята и си сложих осветление 12V 4X20W лунички + вентилатор на 2 отделни вериги. Вентилатора се включва отделно от осветлението. Управляват се от двоен ключ. Странното е, че на една от веригите имам постоянна фаза при консуматора. Свързването е правилно...нулата ми от таблото съм я свързал с двете нули към консуматорите, фазата от таблото отива в ключа и се прекъсва, като от там тръгват 2 кабела към двата консуматора. Когато махна кабелите към 2-та консуматора от ключа - нямам фаза при консуматора (както и би трябвало да бъде). Свържа ли ги към ключа ми се появява фаза при консуматора (това не означава ли, че веригата е затворена и консуматора трябва да светне?), но консуматора не свети. Когато замерих 2-та изхода на ключа на единия и във включено и изключено състояние имам фаза...изобщо лудница. Може ли причината да е, че ключа има лампичка, която свети при изключено положение?
Тани - модератор
Е зам си си отговорил! Тъкмо мислих да те питам дали има лампичка ключа!
Мерси! И аз си мислих, че може да има връзка с лампичката, ама като не знам по-добре да питам... А иначе доста се стреснах като случайно открих тази фаза при лампата :-)

Тема "Имам странен проблем..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: