• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Оказа се, че амперметъра на зарядното работи. Мога ли да се водя от него. Гледам, че тока падна на 1,5 А. Когато падне под 1 А да е готов зареден акумулатора. Или на нула ампера. Напрежението е около 14,70 V. Може ли да се каже така.
anton_ss - специалист
То чак на "0" няма да падне,но по-принцип при заряд така си пада помалко.Ако го спреш измериш V и след няколко часа няма разлика е добре.
Последно искам да попитам - днес се чуваше как кипи вътре електролита в акумулатора. При тази ситуация веднага ли трябва да изключа зарядното или това е част от процеса на зареждане. Напрежението при включено зарядно беше 15,02 V, а някъде из форумите срещах, че трябва да стигне до към 16V.
Благодаря много за отговорите.
anton_ss - специалист
Спирай го ,не трябва да се допуска да ври прекалено!Разрушават се вътре плочите.Презареждането съшо е много вредно и недопустимо!
докера - специалист
Имам същото зарядно от 1992-3г. - работи си безпроблемно :wink: Ампермера работи доста точно , така че спокойно можеш да се водиш по него за зарядния ток :wink: . Има два предпазителя отзад - единия за захранването , а другия за зарядната част . Втория е 10А и си върши добре работата - при случайно окъсяване на клемите изгаря веднага и спасява останалата част . Регулирането на силата на зарядния ток е на много степени и е много плавно :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Зарядно за акумулатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: