Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
novaka123 - помощник
Изображение
Изображение
Първия ми банциг. На 3 месеца е. Поръчка от Германия 14инча китайче, щото в България или няма или луди пари (и пак са китайчета).
Работеше добре до скоро. Малко е използван.
Оста почна много трудно да се върти на ръка, а като подам ток се раздвижва само милиметри, но продължава мотора да бучи нормално.
Писах до немците, не знам какво ще ми отговорят. Целият банциг не ми се връща щото свикнах с него пък и не знам туй чудо колко пара ще отиде за транпорт насам натам. Най-много само мотора да им изпратя. Иначе вие какво препоръчвате? Някакъв лагер ли е счупен? Нормално ли е толкова трудно на ръка да се движи оста на мотора?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1

По-добре в "дърводелство" да питаш... Знаеш, че ремъкът е смъкнат, нали :wink:
novaka123 - помощник
Аз съм смъкнал ремъка. Оста на мотора трудно се движи. Помръдва няколко милиметра и дотам.
moimoimoi - майстор
лагерите са блокирали
два хубави лагера ще са 20 лева най много
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ср мар 09, 2022 5:36 pmmoimoimoi написа:
лагерите са блокирали
Защо биха блокирали?
moimoimoi - майстор
липса на грес
незакален материал
може да няма защита от прах и да се е напълнил със стърготини т.н.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ср мар 09, 2022 6:20 pmmoimoimoi написа:
липса на грес
незакален материал
може да няма защита от прах и да се е напълнил със стърготини т.н.
Благодаря
barakuda - специалист
Моя първи ъглошлайф 115мм,преди 25+год.като го купих от пазара за 20лв,го отворих да видя има ли грес в редуктора.И изненада.Вместо лагери обикновени железни втулки.Без никаква смазка.Сложих сачмени лагери(размера си пасваше)и 20год.си го ползвах докато не му прецаках колектора.
wanderer - специалист
Сваляй го и действай. Както казаха колегите лагери най-вероятно. Моят е подобен, BU 315, и ако не ме лъже паметта лагерите на мотора се сдървиха на годината. Смених ги и от тогава насам нямам проблем с тях. 2-3 пъти съм сменял но колелетата, но там са постоянно в прах и е разбираемо. Дано те кара този пистов ремък, че моят излезе голям шит, та си правих шайби за обикновен клиновиден. Успех!

Тема "Моторът на банцига не върти, оста като заяла." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: