Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
resistbody - майстор
Същата работа върши и китаец за 2лв... лошото е че като падне батеряита и уй.. веднъж извадих късмет заради кожата ми и обувките вероятно... от тогава винаги проверявам със стандартен фазоуказател.. то правило е да се провери уреда преди употреба..
pancake - напреднал
съб окт 29, 2022 12:29 amhidrazin написа:
чет окт 27, 2022 8:54 pmpancake написа:
Здравейте, от известно време все се притеснявам като ползвам обикновен фазомер.
Мараба! Нещо жестоко си се обАркал.
Не, не ползваш фазомер. Тая уйня дето ползваш НЕ Е ФАЗОМЕР.
И тъй като не знаеш дори това елементарно нещо, то извода е ясен.
Не ти трябва нито това което имаш, нито другото НЕЩО което смяташ да закупиш.
Толкоз...
:partyman:
А какво е тази "уйня" тогава мога ли да попитам? Да не се излагам пред хора като теб просто.
joro_kem - специалист
някои потребители са я подкарали от обяд, явно... fluke е много надежден производител на тестово оборудване, а недостатъка е, че цените на продуктите им са високи. за домашна употреба е ненужно висока топка. индукционния фазоуказател е по-безопасен за работа, но не винаги е удобен за работа, особено, ако има струпване на проводници (напр. в ел. табло). качествен контактен фазомер-отвертка е в рамките на 10 лв.
съб окт 29, 2022 1:47 pmpancake написа:
Не му се притеснявай, как че се излагаш! Хидрата ги тренира от малък, тея постановки.
Не разбрах какво те притеснява, за фазомера, де.
Скоро имаше разисквания по темата за "опасни" фазомери и глимки, та ако наистина си бил притеснен, да беше потърсил. Няма лошо и направо да обявиш подобните за опасни и забранени, както и да похарчиш към 70 пари, щом имаш на сърце.
У дома имам достатъчно разнообразие, понеже "тока" ма обича.
На бачкането съм занел само една глимка, со все кабелите, как съм я открал от......не помня от къде. Върши работа, кога требе да се справяме преди да дойдат електричките. Намира и нулата, за разлика от "фазомерата".

пп. Зоро, потребител се познава отдалеч.
barakuda - специалист
Здравейте, от известно време все се притеснявам като ползвам обикновен фазомер. Намерих този на fluke: https://www.tme.eu/bg/details/flk-1ac- ... uke-1ac-2/. Искам да попитам какви са ви впечатленията от работата с него, ако сте го ползвали?
Благодаря за мненията предварително! :)
Кой луд ще даде 75лв.за тва нещо???
valentino76bs - майстор
Аз ползвам този модел години години наред.Сменил съм доста поради чупене ,забраване и т.н.
За мен това е любимия ми уред.Контактен ,безконтактен тестер ,веригопроверител даже и изгорели мотори е хващал. Просто човек трябва да се научи да работи с него.Бих искал да си купя нещо марково със същите опции въпреки ,че и това ми върши перфектна работа но не намирам.
kozl - майстор
Здравейте, от известно време все се притеснявам като ползвам обикновен фазомер. Намерих този на fluke: https://www.tme.eu/bg/details/flk-1ac- ... uke-1ac-2/. Искам да попитам какви са ви впечатленията от работата с него, ако сте го ползвали?
Благодаря за мненията предварително! :)
Този не е предвиден за контакти Шуко.
Аз съм станал некъв колекционер на "фазомери". Десетина с глим лампи и още толкова с електроника.
За сега съм най доволен от този
Един Laserliner се повреди и купих същия.
Сравнен с другите, които имам този реагира най-близко до проводника през изолацията. Така когато примерно в таблото има близкоразположени проводници, този открива кои са с наличие на фаза, докато другите индикират от по-голамо разстояние и не може да се определи на кой проводник подават сигнал.
Няма звуков сигнал, но достатъчно добре се вижда като светне в червено. "Човката" му може да се пъха в контакти Шуко без детска защита.
Avas_co - майстор
Този Laserliner изглежда готин. А и за 20 пари, е без пари.
За в къщи, че и не само, ми изглежда чуден.
Хваща ли наистина нещо в стените?
mika - специалист
За мен звуковия сигнал е много важна опция. Когато искам да изключа даден контакт който не е защитен с ДТЗ, поставям уреда и при близки разстояния го чувам кога ще спре при сваляне на прекъсвачите. Иначе основно ползвам Duspol Digital, който също мери безконтактно, но няма звуков сигнал.
silent - майстор
Да те утрепе фазомер е по малко вероятно от колкото да те утрепе метеорит ....при подобни страхове и терзания мисля че е по добре да не си даваш парите за тая джаджа и въобще да стоиш далеч от каквито и да е тоци....вероятноста да стане сакатлък е голяма въпреки скъпото оборудване....

Тема "Добър избор ли е fluke 1ac II voltalert?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: