• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Stiliyan66 - помощник
2. Занулено е, написал съм, но кое да изключвам като се къпя? Бойлера ли? Може ли да уточниш?
[/quote]
На въпроса ти отговарям - да ще изключи !
Знам, че ще последват още въпроси......на които има отговори в темата.
Бойлера ще изключваш няма да е фурната я :)
[/quote]

1. Благодаря за отговора. Това, че ще изключи е важното.
2. Въпросът ми не е идиотски. Ако беше прочел внимателно, щеше да видиш, че имам прекаран кабел за бойлера ПРЕЗ ДУШ КАБИНАТА!!!. От него се опасявам. Като изключа бойлера от неговия ключ, кабела си е под напрежение и нищо не правя. Все едно съм изключил фурната ;) Нямам бойлерно табло и мога да го изключвам само от неговия ключ или от бушона.
Но това, че ще изключи при утечка е добре.
hidrazin - майстор
пон окт 31, 2022 10:10 amStiliyan66 написа:
Кое му е добрето? Ще изключи (евентуално) при утечка която която ще мине през тялото ти.
Демек след като те тресне тока.
Престанете да се надявате и да се успокоявате че на двупроводна инсталация имате работещо ДТЗ.
НЯМАТЕ и толкоз.
:partyman:
krasi92 - майстор
Китайците са на път да изобретят такава :lol: :lol: :lol:
tzetz009 - специалист
:) ми, пишете мненията си паралелно и на китайски. Да са наясно хората какви желания имате. Все едно поръчваш на Дядо Коледа. Ако не тая година, догодина ще го има на пазара :-D !!! Че ще е базирана на квантова физика - ще е. Китайците много задобряха в изработването на квантови медни проводници за електродвигатели!!!

:partyman: :partyman: :partyman:
Avas_co - майстор
При двупроводна инсталация, аз съм направил така:
Вместо да сложа любимия на всички легранд - Изображение
Сложих най-малкото възможно табло за АП. Нулата съм я вързал на шината, от нея съм пуснал директна към корпуса на бойлера, и към входа на ДТЗ-то.
От изхода на ДТЗ-то съм си пуснал работната нула и фаза, към захранването на бойлера, и воала.
П.П.
Пределно ми е ясно, че не всеки може да го направи.
Но при един ремонт си е вариант, че да не прекарваш изцяло нова инсталация.
Пък за много плашливите, все ще се измисли някакъв вариант баш на входа на бойлера, да се насади. Но ще е грозно.
tzetz009 - специалист
:lol: ....."Воала" ама "Жо опре"!!! Имаш три проводника до бойлера! Така и баба знае. В първия момент си помислих, че си сложил ДТЗ на 10mA за 140 лЪва и се скъсваш да бършеш конденза по балона при всяко едно ново пълнене със студена вода :) ! А дали е така....?!?

Avas_co - майстор
пон окт 31, 2022 9:02 pmtzetz009 написа:
:lol: ....."Воала" ама "Жо опре"!!! Имаш три проводника до бойлера! Така и баба знае. В първия момент си помислих, че си сложил ДТЗ на 10mA за 140 лЪва и се скъсваш да бършеш конденза по балона при всяко едно ново пълнене със студена вода :) ! А дали е така....?!?

Е, три са, да.
Аз така го измислих за моя случай.
Но кабелчето е, 60 санта, максимум.
Не съм прокарвал нова инсталация.
П.П.
Тоя бойлер не е в мокро помещение, та имам възможност за разни съчинения.
valentino76bs - майстор
2. Занулено е, написал съм, но кое да изключвам като се къпя? Бойлера ли? Може ли да уточниш?
На въпроса ти отговарям - да ще изключи !
Знам, че ще последват още въпроси......на които има отговори в темата.
Бойлера ще изключваш няма да е фурната я :)
[/quote]

1. Благодаря за отговора. Това, че ще изключи е важното.
2. Въпросът ми не е идиотски. Ако беше прочел внимателно, щеше да видиш, че имам прекаран кабел за бойлера ПРЕЗ ДУШ КАБИНАТА!!!. От него се опасявам. Като изключа бойлера от неговия ключ, кабела си е под напрежение и нищо не правя. Все едно съм изключил фурната ;) Нямам бойлерно табло и мога да го изключвам само от неговия ключ или от бушона.
[/quote]

Има вариант да го изключваш но трябва да се види в таблото има ли място ,бойлера на отделен токов кръг ли е ...и да няма място до него може да се измисли нещо без много главоболия.Ще стане като фабрично :) с ключ пред вратата на банята(без къртене, без пускане на доп. кабели и др. мизерии) ...идеи много само желание да има.
Въпреки съветите и препоръките които получи само един въпрос да ти задам ....смяташ ли да занулиш бойлера след като сложиш ДТЗ :) ?
Stiliyan66 - помощник
Има вариант да го изключваш но трябва да се види в таблото има ли място ,бойлера на отделен токов кръг ли е ...и да няма място до него може да се измисли нещо без много главоболия.Ще стане като фабрично :) с ключ пред вратата на банята(без къртене, без пускане на доп. кабели и др. мизерии) ...идеи много само желание да има.
Въпреки съветите и препоръките които получи само един въпрос да ти задам ....смяташ ли да занулиш бойлера след като сложиш ДТЗ :) ?
[/quote]

Не мога да сложа бойлерно табло до вратата, защото никой не знае откъде минава кабела. А бойлера е на отсрещната страна на банята. Измислих вече какво да правя с кабела... А за зануляването, ще свържа двата кабела L и N от ДТЗ към клемите на бойлера, а замасяването на корпуса ще го вържа с трети кабел към нулата преди ДТЗ.
Stiliyan66 - помощник
пон окт 31, 2022 11:41 amhidrazin написа:
Кое му е добрето? Ще изключи (евентуално) при утечка която която ще мине през тялото ти.
Демек след като те тресне тока.
Престанете да се надявате и да се успокоявате че на двупроводна инсталация имате работещо ДТЗ.
НЯМАТЕ и толкоз.
:partyman:
Нали е за 30 мА ?? И изключва за части от секундата? Значи дори да ме тресне ще е слабо и кратко, а няма да се гърча на земята, докато ме намери жената. Или аз нея. а и намерих начин как да пусна третия кабел.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "ДТЗ за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: