пон ное 14, 2022 12:10 pmStiliyan66 написа:Щом си намерил как да пуснеш трижилен кабел, действай. Хич и не се чуди.пон окт 31, 2022 11:41 amhidrazin написа:а и намерих начин как да пусна третия кабел.пон окт 31, 2022 10:10 amStiliyan66 написа: Но това, че ще изключи при утечка е добре.Кое му е добрето? Ще изключи (евентуално) при утечка която която ще мине през тялото ти.
Демек след като те тресне тока.
Престанете да се надявате и да се успокоявате че на двупроводна инсталация имате работещо ДТЗ.
НЯМАТЕ и толкоз.
![]()
а и намерих начин как да пусна третия кабел.
[/quote]
Щом си намерил как да пуснеш трижилен кабел, действай. Хич и не се чуди.
[/quote]
Да, ще махна вътрешния кабел до бойлера. Ще пробия стената (външна е) и този, който стърчи от стената ще го прекарам навън. изолирам и циментирам отвътре. Отвън го вдигам в кабелен канал на височината на бойлера, разпробивам пак стената, слагам външно табло и в него ДТЗ. От нея двата кабела L N влизат през стената в гофре в клемите на бойлера, а един (третият) ще прекарам от масата на бойлера до нулата преди ДТЗ. Така бойлерът ще е с работещо ДТЗ при двупроводна инсталация, като ще имам един 50 см. трети кабел за маса. И няма да имам вътрешни кабели в душкабината.
Благодаря за съветите на всички. Ако нещо с схемата ми е грешно, казвайте!