• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Колкото и да не е осъвременена, тая пуста защита ли, автоматика ли, колко па досега не е оставала на по малко от 3 фази, за последните 52+ години.
Може пък да ѝ е дошло?!
juvesan - специалист
пон фев 13, 2023 3:16 pmТрифон П.Трифонов написа:
Колкото и да не е осъвременена, тая пуста защита ли, автоматика ли, колко па досега не е оставала на по малко от 3 фази, за последните 52+ години.
Може пък да ѝ е дошло?!
Ами Хората явно са настроени да докажат, че е виновно Енергото.... почват се веднага с някакви адвокати. Тук идейно опира до това - може ли за отпадане на фаза да се Надупи Енергото - според мен НЕ могат с пръст да ги пипнат Точно за това.... да бяха пуснали някакви безобразни волтажи, да бяха изгорили уредите на цялата улица - може би, но становище от фирмата пренавиваща двигателя : Изгорял поради отпадане на фаза от захранващото напрежение..... хм, ще ми интересно кой може да победи и да създаде прецедент..... А иначе - колко му е да е "дошло времето"..
П.с 89 година видях в едно поделение в Божурище да вадят от кладенеца помпа, която на чугуна имаше орел носещ пречупен кръст..... беше и дошло времето ...та годините подобни :)
brum - майстор
Като го споменахте ме съмнява да има клауза, че фазите трябва да са 3 и не може само една да отпадне. Трябва да се види какво гарантира ЕРП-то и какви гаранции дава за него. Но ме съмнява да има точно такава клауза.
krasi92 - майстор
Едва ли ще се развият във ваша полза нещата. Нека грамотен техник прегледа таблото на асансьора и да ви каже какво е желателно да промените в бъдеще. Много малко съоръжения имат релета за контрол на фазите. А този дърт асансьор едва ли е и с моторна защита.
Andri01 - майстор
Даже и този стар асансьор трябва има реле за токова защита на двигателя - тип РТБ. Сервизния техник трябва го види. Но за предпочитане е някой разбиращ да е с него-да не направи "шашма". Защото най-вероятно е то да не е сработило - ако го има в наличност и е правилно свързано..
antonioven - специалист
Асансьора го поправиха. Пренавиха двигателя (дано да е направено качествено), смениха и някакъв контактор. Какво ще стане с EVN несе знае.
Ще пиша при някакво развитие.
lda_has - напреднал
Ако правилно се прицедира EVN ще признае само стойността на ремонта. Какво имам в предвид - първо в 72 часов период се подава заявление за разглеждане на аварията да се определи на кого е вината за прекъсване на тока всяко енерго води регистър на повредите. Второ съставят протокол за нанесени щети изисква се констативен протокол от сервиз дали може да се направи ремонт или
неможе да се ремонтира уреда/мотора.Ако повредата е по тяхна вина и не подлежи на ремонт плащат стойноста на уреда срещу фактура за покупката ако е отремонтиран плащат само ремонта и в двата случая срещу фактура се плща и работата за монтаж. Ако си в рамките на 72 часа за подаването на жалбата ти обесняват още какви документи да представиш.Чак тогава превеждат парите от Пловдив по даденета банкова сметка. Това го знам от личе опит. При мене беше изгоряла общата нула на блока. Ако вината е тяхна след около 3 месеца ти възстановят средствата.
juvesan - специалист
При мене беше изгоряла общата нула на блока

Това да ти кажа е доста различна бира....
п.с. Полезно беше и да се чуе как стоят нещата от човек, минал по тези пътеки ...
:drinkers: :rock:
  • 1
  • 2

Тема "Каква е процедурата за искате обещетение от ЕРП." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: