• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Kristov88 - специалист
Здравейте, мога ли да пусна 220v по коаксиален кабел , като ползвам жилото и външната оплетка за проводници? Отдавна не ползвам кабелна и искам да се възползвам от това че кабела е вкопан .
Последна промяна от Kristov88 на пет окт 20, 2023 11:07 pm, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
За моженето, може, НО зависи какво ще има на другия край на кабела.
:)
Kristov88 - специалист
gogo7777 написа:
За моженето, може, НО зависи какво ще има на другия край на кабела.
:)
Рутер, първо мислех да пусна 9v от адаптера на рутера , обаче ще намалеят за по-голямо разстояние. :)
gogo7777 - майстор
Става без проблем. С условие, че в тоя контакт ще е включен САМО адаптера за рутера.
valentino76bs - майстор
пет окт 20, 2023 3:35 pmKristov88 написа:
Здравейте, мога ли да пусна 220v по коаксиален кабел , като ползвам жилото и външната оплетка за проводници? От давна не ползвам кабелна и искам да се възползвам от това че кабела е вкопан .
Абе по принцип щом му е друго предназначението съм против своеволията.Иначе и по антенен кабел от едно време съм виждал пускани кабели по селата за лампи и т.н.
Ако ще правиш магарии пусни поне по жилото фазата!
lyubohar - майстор
Някакъв знак по кабела за 220 волта,че някой може да иска да човърка!
Kristov88 - специалист
Благодаря за отговорите ! :partyman:
petromaniq66 - специалист
И тоз рутер ко ще фане от нета? Освен ако не е модем ADSL със съответните сплитери? Първо пробвай на твоя отговорност близо до контакта и после качвай рутера на тавана.
lda_has - напреднал
Не си прави опити с коаксиалния кабел, ще запалиш къщата или ще утепаш някой който не знае какви си ги вършил. Ако имаш осветление над ключа има разклонителна кутия извади напрежение от там ще е по безопасно. По добре по коаксиалния кабел пусни 10-12 волта какъвто и пад на напрежение да има ще закараш 9 волта за рутера. Не проумявам защо рутера трябва да е на тавана сигнала да минава през железобетонна конструкция и да трупаш загуби в сигнала.
hidrazin - майстор
Да, през соца понякога се използваше антенен кабел за някоя крушка или дребен консуматор но не беше коаксиален...
Използваше се симетричен антенен кабел с вълново съпротивление 300 ома.
Прилича на мостов проводник, само дето беше черен и по-тънък.
Изолация от черен полиетилен - твърда и здрава.

Прикачен файл:
Кабел симетричен 300 ома.JPG
Кабел симетричен 300 ома.JPG (16.82 KиБ) Видяна 1212 пъти

:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Tv кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: