Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте.От ключът (нов е)в апартамента не мога да паля стълбищното осветление.Дори давам накъсо двата кабела ,пак не пали.Когато светна от ключа на етажа и докато свети задържа моя до премигване на лампата,заработва за известно време.Таблото на етажа е заключено.Какъв може да е проблема?
Andri01 - майстор
Проблема - електрически! :? :lol: Коя лампа мига? Ключа / нов?!/ правилно ли е свързан? Етажното табло има ли нещо общо със стълбищното осветление или е само електромерно?
нед ное 05, 2023 1:00 pmAndri01 написа:
Проблема - електрически! :? :lol: Коя лампа мига? Ключа / нов?!/ правилно ли е свързан? Етажното табло има ли нещо общо със стълбищното осветление или е само електромерно?
[/quote ключът е правилно свързан,два кабела са.премигва лампата на етажа ,когато съм я светнал от етажният ключ и задържа моят натиснат,след което моя заработва временно.на етажа са три апартамента и затова си мисля че се събират всички в етажното табло и от там тръгват към мазата към общото табло където е автомата за осем етажа,24 апартамента.Аз си мисля за хлабава връзка,но къде да я търся
B0bi - специалист
Виж колко пъти си качил темата и си изтрий излишните. Не отлагай, че след време не може. Някой ще ти отговори в някоя от паралелните и става една каша ...
kozl - майстор
нед ное 05, 2023 1:17 pmiricec написа:
ключът е правилно свързан,два кабела са.премигва лампата на етажа ,когато съм я светнал от етажният ключ и задържа моят натиснат,след което моя заработва временно.на етажа са три апартамента и затова си мисля че се събират всички в етажното табло и от там тръгват към мазата към общото табло където е автомата за осем етажа,24 апартамента.Аз си мисля за хлабава връзка,но къде да я търся
Какво означава "заработва временно"? Колко временно, 10 мин, 1 час или?
Твоя ключ в апартамента има ли вградена лампа?
iliya_i - майстор
на етажа са три апартамента и затова си мисля че се събират всички в етажното табло и от там тръгват към мазата към общото табло където е автомата за осем етажа,24 апартамента.Аз си мисля за хлабава връзка,но къде да я търся
A дали случайно на стената в общия коридор, няма някое капаче на разклонителна кутия?
нед ное 05, 2023 3:50 pmiliya_i написа:
на етажа са три апартамента и затова си мисля че се събират всички в етажното табло и от там тръгват към мазата към общото табло където е автомата за осем етажа,24 апартамента.Аз си мисля за хлабава връзка,но къде да я търся
A дали случайно на стената в общия коридор, няма някое капаче на разклонителна кутия? И из оглеждах,няма блока е панел.,затова си мисля,че се събират в таблото и от там тръгват към общото.Гледах откъде идват кабелите в централното табло ,всички идват от под всички етажни табла.няма странични.
нед ное 05, 2023 3:12 pmkozl написа:
ключът е правилно свързан,два кабела са.премигва лампата на етажа ,когато съм я светнал от етажният ключ и задържа моят натиснат,след което моя заработва временно.на етажа са три апартамента и затова си мисля че се събират всички в етажното табло и от там тръгват към мазата към общото табло където е автомата за осем етажа,24 апартамента.Аз си мисля за хлабава връзка,но къде да я търся
Какво означава "заработва временно"? Колко временно, 10 мин, 1 час или?
Твоя ключ в апартамента има ли вградена лампа?
. Не няма лампа ключът.не знам колко време "заработва" но със сигурност на другата вечер не работи

Тема "проблем със стълбищно осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: