• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bube760205 - специалист
Здравейте. Попадна ми едно повредено радио. Радиото с адаптер на 12 волта работи.но с батерия не иска. Вътре в радиото, захранването минава през стабилизатор 7805.Споделиха ми и че буксата за външното захранване давала дефекти и Не прави контакт за превключване към батерийно захранване..Исках да го дам на сервиз е нашия град.но не се дърпат.
Моля за съвет и помощ да отстраня проблема .Щом с външно захранване работи предполагам ,че проблема може да бъде премахнат
chapara - майстор
Ми щом не се дърпат в сервиза, дай го.🤔

😁
hidrazin - майстор
Точно буксата за захранване превключва от адаптор към батерии като извадиш буксата на адаптора.
Бъди по-настоятелен в сервизите за да ти я сменят.
Общо взето силно се съмнявам че в някой сервиз са отказали такава сладка работа ... ако въобще си ходил в сервиз де.
:partyman:
bube760205 - специалист
нед ное 12, 2023 10:08 pmhidrazin написа:
Точно буксата за захранване превключва от адаптор към батерии като извадиш буксата на адаптора.
Бъди по-настоятелен в сервизите за да ти я сменят.
Общо взето силно се съмнявам че в някой сервиз са отказали такава сладка работа ... ако въобще си ходил в сервиз де.
Обаждай се на 2- майстори .предпочитат Тв или аудио техника! . Аз също мига да я сменя буквата стига да е в това проблема.. имам обши познания и имам читав поялник. Доста неща си оправям сам.Но има неща които са за наистина човек който си знае работата.Оставам с впечатлението че вие сте поправяли такъв вид радио
bube760205 - специалист
нед ное 12, 2023 10:03 pmchapara написа:

Много смешно.Грешка при писане .

😁
hidrazin - майстор
нед ное 12, 2023 10:26 pmbube760205 написа:
Ми щом не се дърпат в сервиза, дай го.
Сервиза ли? Няма проблем ама не знам в кое село се намираш.
Ако е различно от моето село, много ще се оскъпи поради разходите за куриер.
chapara - майстор
нед ное 12, 2023 10:03 pmchapara написа:

Много смешно.Грешка при писане .

😁
Ми преди да пуснеш поста има бутон за преглед. В случая грешката (всеки прави) обръща поста на 180 градуса. Не е добре!
bube760205 - специалист
нед ное 12, 2023 10:36 pmhidrazin написа:
Ми щом не се дърпат в сервиза, дай го.
Сервиза ли? Няма проблем ама не знам в кое село се намираш.
Ако е различно от моето село, много ще се оскъпи поради разходите за куриер.
Ако споделите и ми дадете съвет и насока .може би ше се справя и сам .ако.наистина е буксата.. Иначе съм от село Димитровград и определено ще се обезсмисля изпращането с куриер и т.н.
hidrazin - майстор
нед ное 12, 2023 10:40 pmbube760205 написа:
Иначе съм от село Димитровград и определено ще се обезсмисля изпращането с куриер и т.н.
Явно е така. Твоето село е далчко от моето село (относително далечко, тя и БГ няма големи разстояния...).
нед ное 12, 2023 10:40 pmbube760205 написа:
Ако споделите и ми дадете съвет и насока .може би ше се справя и сам .ако.наистина е буксата..
Ще споделя бре. Писа че имаш читав поялник?
Разпояваш старата, прецакана букса. Отиваш с нея в магазина за букси.
Купуваш нова. Прибираш се и с поялника запояваш новата букса. Сглобяваш тъпата колонка.
Елементарно. Спестил си 30-50 кинта. Успех!
chapara - майстор
Дори и аз извлякох полза ,,отиваш с демоннтираната"👍
  • 1
  • 2

Тема "Строително радио Makita -проблем с захранването." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: