Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте,купих си лятото едно зарядно за акумулатори Einhell BT-BC 5.Искам да попитам някой знае ли това зарядно дали се изключва само?Например като го включа,че някой път понеже имам една стара кола ползвам я за работа,карам с нея дърва и т.н,но не често и се налага от време на време да зареждам акумулатора и като го включа стрелката отива някъде след 1 и след около 20-30мин пада на нула предполагам тока се изравнява.Въпроса ми е дали това зарядно като се зареди акумулатора и то да прекъсне зареждането т.е,да спре подаването на ток?Четох почти всички описания в сайтовете,но никъде не пише дали има тази опция.Благодаря предварително!
https://www.topmashinionline.com/c/zary ... inhell-611
Последна промяна от zyg4o на съб ное 16, 2024 10:00 pm, променено общо 1 път.
съб ное 16, 2024 10:00 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не, не се изключва само.
Еее...жалко!Благодаря за бързия отговор.А какво може да стане ако го оставя така например 6-7 часа.Стрелката като падне на нула не ми е ясно,предполагам зарядното намалява тока или ампеража не разбирам много.Мисълта ми е ако след като падне на 0 и продължи да е включено към акумулатора може ли да стане някаква беля?Извинявам се за може би глупавия въпрос,но искам да разбера!
Зависи колко Ah e акумулатора.
При твоята експлоатация на автомобила, акумулатор 50-70А за 6-7 часа ще се зареди доволно, без опасност от презареждане.
Разбрах.Благодаря ви за отговора.

Тема "Въпрос за зарядно за акумулатор Einhell BT-BC 5" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: