Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bundy - помощник
Здравейте, започвам отдалече :)
На село нямаме антена на ГСМ операторите, най близката е на 6км, и на определени места в селото, явно попадат в сянка, обхватът липсва. За жалост къщата ми е на такова място, вътре не можеш да се обадиш, навън имаш някакъв минимален шанс,Единственото място на което даже се хваща 4Г е покривът. затова преди 6-7 години си взех от китайците ГСМ сигнал боостер или иначе казано репийдър с външна антена и вътрешна. Позиционирах външната антена на покрива и прокарах сигнала до вкъщи. Всичко беше наред, до един токов удар, в който устройството почна да прави проблеми изчезна индикацията за сигнала на дисплея и спря да работи. За късмет обаче след смяна на адаптера сигнала си дойде въпреки,че дисплея и лед индикатора за сигнал показваха, че няма. И така до ремонта на покрива преди месец, когато майсторите скъсаха кабела, въпреки опитите ми да го съединя пак,обхват не дойде. Реших да не ходя по мъките и да си поръчам нов усилвател и тук тръгнаха проблемите.
Новият е също на 900Mhz, с по силни антени и сътоветно при свързването сигнала се заби до горе, мобилният инернет пушка, ОБАЧЕ нито можеш да се обаждаш нито да ти се обаждат. При опит за разговор "няма обхват".

Кабелът на стария репийър е 3d-FB коаксиален, на Елимекс нищо не знаеха за него, той е по-тънък от обикновенния коаксиален и нямаха букси за да го снадя и пробвам стария репийтър, защото буксите на новия и на новата антена са по широки.

Имате ли идея това заглушаване на обажаднията от какво може да е и идея какъв сервиз да търся в Русе да погледне стария репийтър дали работи ?
zz_stefanov - майстор
Записвам се за темата, защото съм в същите условия, щях да правя като теб, но си реших проблема посредством домашния WiFi и функцията VoWiFi.
След като мобилният интернет е супер, тогава имаш LTE. Без да съм много навътре в нещата, знам че 4g предава аудиото на разговорите по старите технологии на 2g и 3g. Може би твоят нов усилвател не работи коректно с тях.
Пробвай да активираш функцията на телефона VoLTE, която прекарва разговора през канала за данни LTE. Трябва обаче телефонът ти да разполага с нея.
bundy - помощник
Имам домашен Wifi, обаче това VoWiFi нищо не ми говори. Обаче за Volte даже ми го изключиха за картата като им звънях за проблема за да пробваме да го решим. Но то така или иначе телефона е самсинг с7 едж и я няма тази функция. Обясни ми малко повече за това VoWiFi моля ?
zz_stefanov - майстор
Накратко VoWiFi ползва за базова станция WiFi рутера ти.
Проблемът е, че телефоните които имат VoWiFi май е необходимо да имат и включено VoLTE (май заради кодеците).
Та пак опираш до нов телефон с тези функции.
Krasi_S - специалист
Answers: 1
Най-вероятно стария усилвател е бил двубандов - 800-900MHz и 1800-1900MHz. И мобилния интернет на оператора върви по ниския обхват, а телефонията е била по високия. Проверете това по надписите на стария.
bundy - помощник
пет ное 22, 2024 12:53 pmKrasi_S написа:
Най-вероятно стария усилвател е бил двубандов - 800-900MHz и 1800-1900MHz. И мобилния интернет на оператора върви по ниския обхват, а телефонията е била по високия. Проверете това по надписите на стария.
Не само на банд8 (800-915мхз) беше,същия е. За сега се реши проблема като махнах безжичния звънец от контакта на който беше закачен и усилвателя и вкарах външната антена вътре, че беше пред прозореца. Ще видим до кога

Тема "GSM сигнал усилвател(репийдър)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: