• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ikonoma - напреднал
Благодаря ви за отговорите! Тръгнах с голямата кошница, че ще стане лесно. Свалих секторите с диоди, които се намират в един от кръговете, специално направени по радиуса на кръга, взех LED лента голяма мощност и се оказа, че е невъзможно да опишеш окръжността с нея, по дъното на "П" образния канал, защото се набръчква. Залепих я отстрани, вътрешно в канала, но свети неудовлетворително, защото диодите са с ъгъл на светене перпендикулярно на лентата.
Въпроса ми е, дали на пазара има подходяща лента, или може би доходен маркуч, който е подходящ за целта?
Ето как изглежда лампата .
mironcho - специалист
Ще е дълго и тегаво ръкоделие, но ако закръглението и размера на профила позволява, няма ли да стане да нарежеш лентата на минималните възможни парченца, да ги залепиш на дъното последователно и максимално близко едно до друго и да ги навържеш с кабелчета?
prasse - специалист
Може да пробваш решение с т. нар. COB-LED лента, но първо мери по лампата с шублера и сравнявай с ширината на лентата, дадена от производителя. Не съм сигурен дали ще ти се получи, особено по малкия диаметър. Не съм имал възможност да пробвам как се гъне такава лента "странично".
Няма да ти давам линкове, просто напиши в търсачката cob led strip и гледай за размери, келвини, лумени, волтове, ватове и т.н. Има голям избор на Али-то.
Иначе, лампата изглежда много готина, заслужава си да я възстановиш!

P. S. Тук намерих нещо: https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 67ba0WILXI - реже се по дължина, само че е на 24 волта.
  • 1
  • 2

Тема "LED лента" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: