• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
нед яну 05, 2025 7:54 pmbrum написа:
нед яну 05, 2025 3:38 pmsvetla_nka8305 написа:
На максимално завъртяно копчето бойлера изключва за 1 ч. и 50 Мин.
След къпане за колко време изключва? Ако тези час и 50 минути са след къпане на бойлера нищо му няма. Ако обаче след къпане загрява за да кажем 30 минути, то проблема е в бойлера и ще трябва да си ползвате гаранцията за да го оправят.
Има допълнителни данни.
нед яну 05, 2025 7:22 pmsvetla_nka8305 написа:
...Сега пак източих водата докато не потече ледена. Изключи за 1ч и 55 м. Утре ще отида в магазина. Благодаря
brum - майстор
Мен ми звучи като да няма проблем с бойлера. Щом след източване работи час и 55 минути докато изключи, значи си ползва целият обем. Иначе няма къде да иде тая енергия.

При мен сега студената вода е на 9 градуса. Айде да го закръглим на 10 градуса. Нормално бойлер загрява да кажем до 65 градуса. Или имаме да загреем 80 литра вода с 55 градуса. По груби сметки - 5.2kW за да се стоплят. Ако правилно разбирам бойлера е 3 киловата. Или харчи тамън като да загрява 80 литра до край.

Изпускам ли нещо?

И евентуално да е сигурно, че няма проблем - взема се една кофа 10 литра и се гледа колко вряла вода ще се извади от бойлера. Ама по сметки поне изглежда като да се извадят 7+ кофи.
svetla_nka8305 - помощник
нед яну 05, 2025 7:54 pmbrum написа:
нед яну 05, 2025 3:38 pmsvetla_nka8305 написа:
На максимално завъртяно копчето бойлера изключва за 1 ч. и 50 Мин.
След къпане за колко време изключва? Ако тези час и 50 минути са след къпане на бойлера нищо му няма. Ако обаче след къпане загрява за да кажем 30 минути, то проблема е в бойлера и ще трябва да си ползвате гаранцията за да го оправят.
След къпане да 1 час и 50 м
нед яну 05, 2025 7:44 pmChefo77 написа:
Аз контрирам Илийката, не зная колко киловата е на дамата. За 2 киловата е ОК. Но пак не е нормално да свършва бързо, щерката стои по 15-20 минути (че и повече) на доволно топла вода...
Бойлера е 3 кв
нед яну 05, 2025 7:47 pmhidrazin написа:
Абе то ясно че термометъра е ориентировъчен ама чак пък толкоз и то при нов бойлер?
Дори само това да е си е основание за търсене на гаранция.
По принцип при нормално загрял бойлер трябва да е някъде в тоя обхват.
Айде +/- една точка, ама чак да не мръдне поне до вертикално положение...

Елдом.png

:partyman:
Абе може да съм жена и да не разбирам ама мисля като вас 🙂
Утре съм в магазина пък ще видим!
Даже смятахме и го определихме толкова- 3. За един термометър па драми.....?!
17години ползвах Елдом на който водата свършила, а стрелката още на шейсет!
Пущам възражение. Те ще и кажат че кожния сензор ми е грешен, А?!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед яну 05, 2025 9:21 pm, променено общо 1 път.
brum - майстор
По всичко изглежда, че проблема не е в бойлера. Нещата отиват към проблем с дебита. Една икономична слушалка дето ще ограничи водата на 7-8 литра на минута ще свърши работа. Евентуално :) .

Половинката се къпе на 45 градуса. Излиза червена като рак от банята. И е способна да изхарчи 300 литра бойлер с икономичната слушалка. Та нормално къпане е субективен термин.
hidrazin - майстор
нед яну 05, 2025 9:15 pmsvetla_nka8305 написа:
Бойлера е 3 кв
Разгеле! Цели 4 страници за да ти измъкнем от пръстите колко kW е бойлера!
Ся остава да кажеш и че е 80 литра... Или греша? :)
P.S. И не, не мислиш като нас. Напълно очаквано. :oops:
hidrazin - майстор
нед яну 05, 2025 9:18 pmТрифон П.Трифонов написа:
Пущам възражение. Те ще и кажат че кожния сензор ми е грешен, А?!
А ти кога за последно си носи кожения сензор за метрологична проверка, а?
Ако на "сензора" ти няма лепенка от проверката с дата до кога са валидни, показанията му са невалидни! :-D
zz_stefanov - майстор
нед яну 05, 2025 9:19 pmbrum написа:
По всичко изглежда, че проблема не е в бойлера. Нещата отиват към проблем с дебита. Една икономична слушалка дето ще ограничи водата на 7-8 литра на минута ще свърши работа. Евентуално :) .

Половинката се къпе на 45 градуса. Излиза червена като рак от банята. И е способна да изхарчи 300 литра бойлер с икономичната слушалка. Та нормално къпане е субективен термин.
Точно. Сега смених слушалката и ако се отплесна не ми стига.
Има разлика определено.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12

Тема "Проблем с нов бойлер Елдом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: