вт яну 28, 2025 10:40 amkartechar написа: Благодаря! Това ми беше нужно!

вт яну 28, 2025 10:40 amkartechar написа: Благодаря! Това ми беше нужно!
вт фев 25, 2025 12:55 pmi.i.ivanov написа: Здравейте , от известно време си мислпя да сложа генератор и ичетох доста но все още не са ми ясни някой неща. 3 проводна инсталация със земно и гръмоотвод мерени с лаборатория и предполагам добре работещи. Искам генератора да е с автоматичен старт и като спре тока да се пали и спира сам.Не си правете такива генерални заключения!
1. От къде се свързва генератора , от кабела който идва от стълба или трябва да е от таблото ( защото ще трябва да се пробива и кърти ако е от там и затова ми е важно да знам дали да се захващам с това)
2. Трябва ли да има ум шалтер или готово ATS табло като това или те са едно и също нещо ? https://www.emag.bg/monofazna-avtomatik ... D98MGGMBM/
3. 9 КВ номинално с 39 А колко дебел кабел трябва да се пусне до таблото/главния и има ли значение или лимит колко може да е дълъг ?
4. Трябва ли да се заземява отделно или може директо към земното на таблото ?
И преди да кажете , да звънях на няколок ел техницци и никой не ми даде отговор и казват ще го мислим , демек май не са наясно с нещата и затова искам аз да си ги изясня и като разбера какво и как трябва да стане , или ще продължа да търся кой да го свърже или вземам един малук и с разклонител , все е нещо.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: