Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
пет фев 21, 2025 9:19 pmmironcho написа:
За кутиите няма изискване да са метални, а само да са затворени.Тези, които е посочил Хидразин имат доста дупки по тях. ...Съвсем плътни, които да разпробия по мое желание не намерих (за сега съм изоставил темата).
Ако изискванията ти са са само да нямат дупки, то от години има доста предложение. Кутии с мембрани.
Правиш малък отвор и натикваш кабела. Доста плътно се получава. Примерно:
ЦЪК - 1
ЦЪК - 2
Това само набързо. Има и други предложения, от други магазини и производители.
:partyman:
P.S. Елипсовидните заготовки позволяват прилично уплътняване дори на мостовак... :)
mironcho - специалист
Тези с мембраната съм ги ползвал, но в моя случай гърба на кутията ще се вижда и закръглено жълто/оранжево нещо няма да е приятна гледка и трябва допълнително затваряне с нещо едноцветно и с по-правилни форми. Търсех решение в което да се ползва само конзола (или кутия за външен монтаж), но за сега задачата се отложи за неопределено време. Разбира се може да се скрои маскировка от ПДЧ с цвета на основната плоскост.
hidrazin - майстор
съб фев 22, 2025 8:05 ammironcho написа:
... гърба на кутията ще се вижда и закръглено жълто/оранжево нещо няма да е приятна гледка ...
О, това променя нещата. В случая ще трябва да се прибегне до ТНТМ... :)
:partyman:
P.S. Я виж тези. Сложи си онези жълтите. От задната страна вероятно ще можеш да скриеш жълтото с такава кутия.
Разбира се ще трябва да изрежеш дъното. Конзолната с мембрана има диаметър 68мм.
Тази от първия линк е с размери 80х80мм. Ни трябвало да може да се надене върху конзолата от към задната страна.
Кафява е, има капак който ще ти осигури достъп от задната страна и ще се получи доста прилично.

Разклонителна кутия, Viplast, Кафява, 80x80x32

Кутия ViPlast, VP-02, Пластмаса, 16A, IP55, Кафява

Ако използваш И конзолна кутия, втората ще дойде тясна - 86х86х40мм
Но ако хванеш контакта за дървото (без конзолна кутия) с тази може да го затвориш от задната страна.
Естествено дъното пак ще трябва да се изрязва.
mironcho - специалист
Благодаря, кафявите кутии са вариант. Сещам се и за други техни приложения.
https://solislux.eu/bg/%D0%BF%D1%80%D0% ... %BC%D0%BC/
пет фев 21, 2025 9:19 pmmironcho написа:

... Скоро търсих, как да се монтира контакт на мебелна плоскост, така че безопасно срещу прегряване и срещу попадане под напрежение. За момента нямам решение. Единствено в али-то попаднах на напълно затворени конзолни кутии за контакти за повърхностен монтаж, които са само с отвори за закрепване към стена. Съвсем плътни, които да разпробия по мое желание не намерих (за сега съм изоставил темата).
mironcho - специалист
Благодаря, ползвал съм такива конзоли.
Проблемът е, че монтажа не е в лека стена, а на страницата на шкаф - пространството от обратната страна е открито и се ползва - ще се вижда назъбеното шарено дъно на конзолата. Единия вариант е да намеря нещо готово четвъртито, гладко и по възможност без дупки, което да вградя в плоскостта (за това споделих задачката), а другия е да се намери ПДЧ с подходяща и да се изработи кутия за подобряване на визията. Освен това за сега идеята е в застой...

Тема "Кабели за ел инсталация зад гипсокартон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: