Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
пет дек 23, 2022 1:21 pmjuvesan написа:
...ама с очите и с графиката...
си доказва, че може...
Коя графика и гледана с кои очи го показва това?
:partyman:
juvesan - специалист
пет дек 23, 2022 1:42 pmhidrazin написа:
пет дек 23, 2022 1:21 pmjuvesan написа:
...ама с очите и с графиката...
си доказва, че може...
Коя графика и гледана с кои очи го показва това?
Всъщност , исках да кажа, че че го видях , че работи БЕЗ батерия и смесва - графиката го илюстрира ...ако става дума, че връща в мрежата - не, не твърдя това, даже бих се радвал ако се докаже, че не го може ... [-X
п.с Ето тук се погаврих с инвертора изненадвайки го с внезапни действия :mrgreen:...и без батерия

Прикачен файл

тестове.png
тестове.png (33.2 KиБ) Видяна 1251 пъти
hidrazin - майстор
пет дек 23, 2022 3:44 pmjuvesan написа:
... даже бих се радвал ако се докаже, че не го може ...
Забрави за тази радост.
Забрави и за оня контактор или бекъп бокс като на тъпите ХуЙайВей-и.
ivan nl - помощник
пон дек 19, 2022 3:40 pmjuvesan написа:
Е, то като гледам .... при твоите EU сертифицирани уреди нещата са изяснени ... а моя Easun SMX-II-3.6kW...за него мисля че имаше дискусия в някакъв форум дали за тези , които са отАлито , но от Германия за Германия не е деактивирана някаква определена функционалност съгласно несмкото законодателство. Явно относно моя казус ще се разбере по опитен път...но това е цената на ниската цена... :weedman:
SMX си бачкат и без батерий. зависи от настройките. Това че свети диода не е проблем. Можеш да му сложиш малка батерия, ограничиш заряда за твое спокойствие. Ако си го отварял сигурно ще имаш и платка за работа в паралел. При SMG това е отсранено и само го дава с внимание. Инвертора е добър и е куче. Носи на товар. Ако ти е сметнат товара правилно ниси по голям товар при спрян байпас. Не връща в мрежата.
juvesan - специалист
Ами може и да е така, ама става дума за "баткото" с големите киловати и 48 волтовата батерия. Този по документи НЕ миксира и НЕ работи в паралел. Прави го Големия..а този с подходящ фърмуер. Мен лично сега друго ме драьни. Оказва се, че при зададена настройка изход - мрежа (демек пълен байпас)...при прехвърляне от ATS на мрежата и връщане към инвертора , товара трябва да е паднал твърде много ( под 500 вата) иначе инвертора дава грешка 15 ( претоварване на изхода) и ляга да спи....не знам това ще го тушира ли една батерия ( сега няма) или просто ще се окаже, че ще ходи далече от мен....вярвам, че е заради липсата, ама ще стане ясно. Иначе да, "вече "не връща...както е без батерия работи само ако спре мрежата....
ivan nl - помощник
ср дек 28, 2022 1:42 pmjuvesan написа:
Ами може и да е така, ама става дума за "баткото" с големите киловати и 48 волтовата батерия. Този по документи НЕ миксира и НЕ работи в паралел. Прави го Големия..а този с подходящ фърмуер. Мен лично сега друго ме драьни. Оказва се, че при зададена настройка изход - мрежа (демек пълен байпас)...при прехвърляне от ATS на мрежата и връщане към инвертора , товара трябва да е паднал твърде много ( под 500 вата) иначе инвертора дава грешка 15 ( претоварване на изхода) и ляга да спи....не знам това ще го тушира ли една батерия ( сега няма) или просто ще се окаже, че ще ходи далече от мен....вярвам, че е заради липсата, ама ще стане ясно. Иначе да, "вече "не връща...както е без батерия работи само ако спре мрежата....
Това е за твоя на 3.5 24в при него пищи за грешка.

Прикачен файл

3.5а.png включи си буксата и имаш паралел

Прикачен файл

3.5.png това е 3.5 на 24в твоя
ivan nl - помощник

Прикачен файл

5.5.png баткото

Прикачен файл

3.5ц.png тък е буксата
juvesan - специалист
чет дек 29, 2022 6:47 pmivan nl написа:
Ами може и да е така, ама става дума за "баткото" с големите киловати и 48 волтовата батерия...
Всъщност паралела малко играе в моята постановка. На мен проблема е да го накарам да МИКСИРА. И то без батерия. И той явно го прави, НО!....когато слънцето " почти" залязва и изгрява, по неясна причина инвертора започва да точи от мрежата и да ползва панелите за товар. Как го прави не знам, но дърпа примерно 12 ампера, инвертора показва, че е натоварен на 100% , а консумацията 500 вата...свалям ключа на панелите и се успокоява веднага... Явно това ще ме дразни до края.......На вашия коя версия фърмуер стои?
estorm - специалист
Здравейте, някой ще подскаже ли в какъв ред да свържа 8бр. Longi 580w панели към контролер Vectron 150/85?
brum - майстор
vEctron няма като марка. Victron има. 150 волта/85 ампера трябва да е това.

Панелите ти ако не се лъжа са по 44 волта без товар. В студено време ще са над 50 волта. Т.е. или връзваш 4 стринга от по два панела, или връзваш всичките панели успоредно.

Дописвам - 4 стринга по 2 панела. Тези са по 14 ампера и ако са 8 успоредни панела ще минеш над 85то ампера лимит на контролера. Та само една опция имаш.

Тема "Фотоволтаична инсталация - панели , посоки, оптимизация - насоки за действие.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: