• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
ср фев 19, 2025 9:08 pmMamaMy написа:
ср фев 19, 2025 10:07 amgogo7777 написа:
MamaMy, нали трябвало нулата от мрежата да няма общо с генератора поради безопасността на евентуалния техник работещ по отстраняване на повредата.
Значи генератора няма място в инсталация на къща. Може единствено да се захранват електроуреди локално. Ми кажете го и да се приключва.
:partyman:
Тотално грешно твърдение. Това се отнася за фаза. Нулата е свързана със земята и грубо казано всички утечки към нулата отиват в земята. Така се изпълнява защитната и функция и няма как тока да протече през техника. По тази причина е добре да имаш и собствено земно. Ако техник откачи външното земно твоето ще остане и ще обере паразитните токове. Генератора ще си бъде съвсем допустим в инсталацията ако връзването се изпълни от грамотен и правоспособен електротехник.
Ако правилно съм разбрал, единия край на намотката от генератора ще стане нула чрез нулата от мрежата. Тъй ли?
hidrazin - майстор
И тъй като тук някой спомена:
собственото ти земно е в нормалните параметри
Нека същия ни осведоми КАКВИ И КОЛКО трябва да са тези параметри...
Останалите да не се обаждат.
P.S. А дано, ама надали...
MamaMy - майстор
ср фев 19, 2025 9:55 pmgogo7777 написа:

Ако правилно съм разбрал, единия край на намотката от генератора ще стане нула чрез нулата от мрежата. Тъй ли?
:2thumbs:
mika - специалист
вт фев 18, 2025 10:20 pmhidrazin написа:
...Все още IT е масова в Норвегия но пък тя не е член на ЕС.
Но дори там заради масовото налазване на електрокарчета усилено преминават на мрежата в ЕС. И тя не е нито IT, нито TT ..
Ай ся си задай въпроса ЗАЩО? И като си отговориш, ще разбереш ЗАЩО въобще не е желателно да се използва система IT ... :)
:partyman: ...

Ивинете за спама, но ако някой проявява интерес преди часове излезе видео с подробности за системата в Норвегия:

Могат да се пуснат и субтитри с автоматичен превод на български.
hidrazin - майстор
съб мар 22, 2025 11:13 pmmika написа:
Ивинете за спама, но ако някой проявява интерес преди часове излезе видео с подробности за системата в Норвегия...
Е, не е спам бре. Просто нищо ново.
След 17:35 - "Устройство за контрол на изолацията е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ...".
А цената му е умопомрачаваща... Аз в БГ не мога да ги навия едно ДТЗ да си сложат...
Отживелици... Ама при тях е нормално.
Когато България е била държава, имала е писменост, градове, култура ... онези са били папуаси живеещи в землянки/дупки в земята.
И сега не е много по-различно...
За тях има сведения от края на 8-ми век. Имали са "вождове" на племената... :-D
И викинги де...
P.S. То и навремето Белгия ни натриса тяхната неадекватна система и още на места не мое да се отървем от това недоразумение.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21

Тема "Инсталация на селска къща! Заземяване, ДТЗ , вкопаване на кабели и друго.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: