Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Kiko.Spasov - помощник
Не мога да кача снимка на таблото защото ми изписва че е прекалено голям файла. :?
hidrazin - майстор
Табло като табло. Само не знам кой малоумник го е насвяткал цялото с бАшони 25А и само осветлението е с 10А?
По-важното е връзките вътре дали са читави.
:partyman:
Kiko.Spasov - помощник
ср апр 16, 2025 8:53 pmhidrazin написа:
Табло като табло. Само не знам кой малоумник го е насвяткал цялото с бАшони 25А и само осветлението е с 10А?
25А са ми сушилня пералня фурна и 5 кръга контакти 2бр по 10А са ми в хола 2 кръга осветление и по 10А за 2 спални . Връзките в таблото проверихме всички са си натегнати нищо хлабаво нямаше
Baлepu - специалист
ср апр 16, 2025 6:56 pmiliya_i написа:
ср апр 16, 2025 2:48 pmBaлepu написа:
Всички лунички и абажури мигат в такт?
Ако е така, проблемът е в нулата, преди да се разклони.
Или във фазата, преди да се разклони :roll:
2та кръга луни са на един бушон 2та абажури на друг
Преди да се разклони към двата бушона. Доста конкретно за проверка :idea:
Вариант за потвърждаване или елиминиране като причина "лоша нула": външно подаване на нула в удобна точка (примерно- абажур).
Последна промяна от Baлepu на ср апр 16, 2025 9:21 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
ср апр 16, 2025 9:03 pmKiko.Spasov написа:
25А са ми сушилня пералня фурна и 5 кръга контакти
Е тъй де, там е творил някой малоумник. Всичките тези кръгове трябва да са 16А
Иначе в тоя случай е почти като да нямаш предпазители.

Щом в таблото всичко е добре, продължаваш нататък.
Първо връзките в ключовете.
И ако не е там, остава кофти варианта - разклонителната кутия която някой не много умен е замазал.
Те разклонителните кутии са за това - да имаш достъп. Не някой мазач да ги напляска отгоре...
Baлepu - специалист
То и 13 кръга (включително осветлението) на едно ДТЗ, не ми звучи съвсем разумно ... Даже си е малко чудо, че не се оплаква от честота ѝ падане.
MamaMy - майстор
25А са ми сушилня пералня фурна и 5 кръга контакти 2бр по 10А са ми в хола 2 кръга осветление и по 10А за 2 спални . Връзките в таблото проверихме всички са си натегнати нищо хлабаво нямаше
Като как сте проверявали? В едно табло двама бяха проверявали, а какво се оказа? Болтовете на предпазителите стегнати до откат, но кабела мушнат не пред, а зад пластината. Като го хванах с клещите и той се извади с 0 усилие. Седял е там само благодарение на собствената си тежест.
Kiko.Spasov - помощник
ср апр 16, 2025 9:47 pmMamaMy написа:
Като как сте проверявали? В едно табло двама бяха проверявали, а какво се оказа? Болтовете на предпазителите стегнати до откат, но кабела мушнат не пред, а зад пластината. Като го хванах с клещите и той се извади с 0 усилие. Седял е там само благодарение на собствената си тежест.
Аз ги проверявах ,но само болтовете както казваш ,самите кабели не съм ....ще проверя и тях .
Kiko.Spasov - помощник
А относно предпазителите грешно ли е ако вместо 16А са поставени 25А като на всеки кръг контакти има няколко контакта за различно ползване + по голям консуматор като сушилня пералня

Тема "Лампите ми премигват" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: