Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mika - специалист
Дефектнотоковата е комбинирана с прекъсвач С 40А 30mA. Цялото табло е недоразумение.
Досега съм имал десетина подобни случаи с премигване и винаги проблема е бил в крушките или в лампи с вградени диоди. Не съм попадал на хлабави връзки.
Последна промяна от mika на пон апр 28, 2025 10:13 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
нед апр 27, 2025 10:39 pmmika написа:
Дефектнотоковата е комбинирана с прекъсвач С 40А 30mA. Цялото табло е недоразумение.
Ако е така - напълно съгласен. Таблото е "навързвано" от някой тъмнозелен или некадърник.
То това има ли въобще проект? Едва ли... Някой, нещо правил...

Ноооо... това няма връзка с описания проблем.
:partyman:
kozl - майстор
нед апр 27, 2025 9:41 pmMamaMy написа:
Тъкмо почнах да заварявам и той звъни: - Пак започнаха да мигат!
вт апр 15, 2025 9:57 pmKiko.Spasov написа:
Та казуса е ,че имам 4 кръга осветление в хола като те са 2 кръга лунички и 2 кръга абажури и 4те се святкат от различни копчета всеки кръг лунички е от 50вата всеки кръг абажури е по 64вата 2та кръга луни са на един бушон 2та абажури на друг-10ки са бушоните имам и дефектотокова.
Та проблема е,че вечер както си светят почват да трептят и да премигват, а на моменти светлината намаля до може би 50% и изведнъж си святкат пак и стаята грейва от светлина.
Това го прави само в хола ми в другите стаи няма проблем имам още една къща в двора там също е с лед нямам проблем.
Ако проблема е по подобна причина на случаят, описан от MamaMy, то човъркане по вътрешната инсталация няма да подобри положението.
За това първичното е да се установи вътрешна или външна е причината за проблема.
А също и дали маркираният текст в червено е заблуда :?

Аз обаче не мога да се сетя нищо друго освен да предложа постоянно включен аналогов волтмер- към контакт в дневната с добра видимост и при премигване да виждам колебание на стрелката. :roll: И ако има синхрон на премигването с колебание на стрелката, то ще е доказателство, че напрежението се колебае не само в четирите кръга на осветлението в хола.
Всъщност ако ме дразни премигващия ефект бих се заиграл със светлинна индикация тип "направи сам" да регистрира спад на напрежение под напрежението, при което LED-овете намаляват интензитета си. Но аз се занимавах напоследък с LED-ове и продължавам даже и съм понатрупал известен опит, та предоплагам аз ще мога да се справя с такъв експеримент. Авторът дали :?

А маркираният текст в червено и мен насочи към търсене на проблем в нещо общо с 4-те кръга и 2-та предпазителя. Но може причината да е външна със същия ефект на премигване :?

Примерно LED-овете в другите помещения запазват интензитета на светене в по-голям диапазон на спад на мрежовото напрежение :roll:
Или авторът е в заблуждение относно моментите на наблюдение и сравнение спрямо другите LED-ове.
MamaMy - майстор
Не случайно карам автора да пробва по отделно двата кръга. Една луничка да има мигаща и лъже окото, че мигат всички. Ще е най-големия карък ако и в двата кръга има по една мигаща. :lol:
mika - специалист
пон апр 28, 2025 10:43 amMamaMy написа:
Ще е най-големия карък ако и в двата кръга има по една мигаща. :lol:
Да, изглежда малко вероятно но всъщност не е.
Бюджетните диодни лампи са некачествени и когато се купуват, монтират и работят заедно се развалят почти едновременно, в рамките на месец-два. В началото слабо премигва една и е почти незабележимо. После почва втора, премигването става по-масово и осезаемо и никой не се съмнява в тях, защото на пръв поглед няма логика.
Разбира се проблема може и да е друг, но проверка с една-две нови крушки е за предпочитане пред къртене на разпределителни кутии. Да не говорим ако след къртенето се установи, че вината е била в тях...
Baлepu - специалист
Може би още по-уместно е размяна с немигащи от друга стая.

Тема "Лампите ми премигват" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: