Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте,
направих преградна стена на баня от гипскартон. Пуснах кабелите,които вървяха по старата стена плюс още два нови кабела през конструкцията.
Като замеря с мултицета едната сонда на фаза,а другата на корпуса на конструкцията дава 220v.
Мога ли да оставя така нещата или трябва да махна двойния гипскартон и ватата ,и да търся,от къде идва нулата.Възможно е и да е от някой винт, но гледах да няма близо до кабелите.
Инсталацията е двупроводна,но пуснах три жила от таблото до ключа за бойлера и от там до бойлера.На ключа за бойлера в този случай,трябва ли да се прекъсва и нулата.Третия кабел мисля да вържа към нулата в таблото и земята на бойлера?
iliya_i - майстор
И какво те кара да мислиш че е нула?

Ако е "земя" какво ще покаже мултицета според теб.

Нали профилите ти не висят във въздуха а са закрепени за под, таван, стени. Все някъде се е заземило.

За по-сигурно можеш да премериш напрежението нула - профил. Ако е различно от 0 значи нямаш пробив в нулата.

Това мултицет в ръцете на човек, който не знае да си служи с него е опасна вещ!
hidrazin - майстор
чет май 08, 2025 10:29 pmiliya_i написа:
+1000
Нещо като да си поставиш диагноза с четене в Интернет или недайси от тъпия Фейс...
:partyman:
valentino76bs - майстор
чет май 08, 2025 10:29 pmiliya_i написа:
И какво те кара да мислиш че е нула?

Ако е "земя" какво ще покаже мултицета според теб.

Нали профилите ти не висят във въздуха а са закрепени за под, таван, стени. Все някъде се е заземило.

За по-сигурно можеш да премериш напрежението нула - профил. Ако е различно от 0 значи нямаш пробив в нулата.

Пресен случай ....дограмаджии слагат алуминиева входна врата на стара къща и след тях яко тресене който се хване за нещо метално в къщата. Понеже коридора винкел и от там навсякъде.Единия шпакс ударил фазата и като закачих клещите 15 А постоянна консумация на тоя кръг.Отначало си помислих ,че някой се е закачил понеже са в една зона 95% тъмнозелени.

Тема "нула в конструкцията на гипскартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: